Siker

Szakértők szerint ezt az egyetlen dolgot kell megtennünk, hogy hatékonyabbak legyünk reggelente

Rengeteg cikk szól arról, hogy milyen reggeli rutinra van szükségünk ahhoz, hogy igazán produktív és hatékony napunk legyen – és valóban, nem mindegy, hogy hogyan indítjuk el a napunkat, hiszen ez az egész hangulatunkra és a munkavégzésünkre is rányomja a bélyegét. Szakértők szerint azonban minden reggeli rutinban egyetlenegy dolog a legfontosabb, ami rengeteget segíthet, hogy elinduljon a napunk: az, hogy megágyazzunk!

Milliónyi kutatás készült már arról, hogy milyen reggeli szokások azok, amelyek igazán elindítják a napunkat, és hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyak legyünk a munkában vagy az iskolában, de egyben mindegyik egyetértett: abban, hogy a produktivitás alapja az, ha reggelente megvetjük az ágyunkat.

Persze sokat segíthetünk a helyzeten azzal is, ha kialusszuk magunkat, egészségeset reggelizünk, és esetleg reggelente mozgunk is, de a közös nevező mindenképpen ez: a beágyazás. Szakértők szerint ez valószínűleg azért van így, mert ezzel az egyszerű rutinnal már rögtön produktívak vagyunk, megcsináltunk valamit a reggeli feladatok közül, ez pedig motivációt szülhet.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Ráadásul nemcsak a hatékonyságunkban segíthet a beágyazás, hanem a boldogságunkban is: egy 2015-ös kutatás szerint, amelyben 68 ezer embert kérdeztek meg, azok, akik reggel rögtön megágyaztak, sokkal boldogabbnak mondták magukat, mint azok, akik rendetlenül hagyták az ágyukat reggelente. Sőt, azok, akik beépítették a reggeli megágyazást a rutinba, összességében sokkal rendezettebbnek és hatékonyabbnak tartják az egész életüket.

Nem véletlen egyébként, hogy ennyi cikk és videó szól a tökéletes reggeli rutinról: az, ha reggelente a leghatékonyabban kezdjük a napunkat, a további órákra is rányomja a bélyegét. Ráadásul az, ha a nap kezdetekor már úgy érezzük, hogy minden rendben és a szokások szerint megy, az struktúrát is ad a napunknak, és már korán az a benyomásunk, hogy elértünk valamit. Ennél jobb napindító pedig nem is kell.