Siker

Luxushotelek a világ minden tájáról – szívesen pihennénk bármelyikben

Lassan elkezdjük megálmodni, megtervezni a nyaralást – kiválasztjuk az úti célt és hogy mivel is közelítsük meg azt a kisebb vagy nagyobb várost, ahol szeretnénk kipihenni magunkat. Mindenkinek más igényei vannak, van, aki egy sátorral vagy faházzal is beéri, mások szeretik, ha mindent eléjük raknak, nekik csak arra kelljen figyelni, hogy éppen melyik oldalukat süti a nap. Vagy még arra sem. Ezekben a szállodákban talán még erre is akad egy ember: mutatunk néhány luxushotelt a világ minden tájáról. Mi szívesen pihennénk bármelyikben (főleg Balin és a Seychelles-szigeteken).

Soneva Jani, Maldív-szigetek

A víz melletti bungalóknak különleges hangulata van, az utazási prospektusokban rendre beléjük botlik az ember, hogy aztán a képzeletünk elkalandozhasson és álmodozhassunk arról, milyen is lehet a víz felett egy-két méterrel pihenni. Nos, ebben a szállodában is megtapasztalható ez az élmény a csodálatos lakosztályokban, ahol napfénytetők, saját csúszdák és hatalmas medencék fokozzák a luxust.

 

Amangiri, Utah (USA)

Akár egy nyugodt nyaralásra, akár egy akciódús kalandra vágyunk, ezen a mindentől félreeső (vad)nyugati búvóhelyen minden bizonnyal megtalálhatjuk. Csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk, akár a hőlégballonozást választjuk, akár kajakozunk egyet a közeli Powell tóban – vagy egyszerűen csak kipihenhetjük a stresszt a saját medencénk partján egy koktéllal a kezünkben. Igazi sivatagi oázis!

 

Emirates Palace Hotel, Abu Dhabi

Ha luxusról van szó, természetesen nem maradhat ki a felsorolásból Dubaj. Igazi, királyoknak járó fényűzésben és kényeztetésben lehet részünk, ha az Emirates Palace Hotelt választjuk a következő pihenésünk helyszínéül. A lakosztályok a padlótól a mennyezetig gazdagon díszítettek, a parkosított kertről és a fehér homokos tengerpartról nem beszélve! Igazi luxusban lehet részünk már szinte azzal, ha csak ránézünk az épületre.

 

Hilltop Estate, Fidzsi-szigetek

Vulkánok, buja őserdők és korallzátonyok övezik ezt a trópusi, csendes-óceáni oázist. A saját villánkból csodálhatjuk a mesebeli tájat, miközben megmártózunk a sziklákba vájt medencék vizében, vagy egyszerűen csak megnézzük a naplementét egy koktéllal a kezünkben a móló széléről. Igen, szeretnénk!

Bulgari Resort, Bali

A körülbelül 500 méter magas fennsík tetején elhelyezkedő luxushotelből csodálatos panoráma nyílik az indonéz tengerpartra és az Indiai-óceánra. A közeli gyógyfürdőben igazi méregtelenítésben, megújulásban lehet részünk, igazi thai masszázzsal megfűszerezve, a saját medencéről nem is beszélve! S ha egy kisebb villával nem elégszünk meg, választhatunk egyet a 2–5 hálószobás királyi lakosztályok közül is.

 

North Island, Seychelle-szigetek

Mindössze 11 lakosztállyal rendelkezik ez az igazán exkluzív üdülőhely, amely révén a vendégek úgy érezhetik magukat, mintha egy lakatlan szigetre tévedtek volna távol mindentől és mindenkitől. De ki ne szeretne a smaragdszínű óceán egyik pici szigetén eltűnni a világ elől? Mi már ma utaznánk, ha tehetnénk – de addig csak álmodozunk róla, hogy milyen jó lenne a saját ki szigetünkön élni, ha csak két hétig is…

 

Jade Mountain, St. Lucia

A Karib-tenger hangulatába burkolózva várja a vendégeket St. Lucián egy igazi paradicsom. Ki ne szeretne eltölteni ilyen luxuskörnyezetben egy-két hetet? Ráadásul némelyik szobának hiányzik a negyedik fala, hogy az ágyból zavartalanul csodálhassák a vendégek a gyönyörű kilátást a tengerpartra, naplementére, az óceán morajló hullámaira. Mintha a végtelenben lennénk, mintha a levegőben lebegnénk közben. Mikor indulunk?