Siker

Mondjunk le ezekről a dolgokról, hogy sikeres(ebb)ek legyünk

A siker titka abban rejlik, hogy éppen annyira szól azokról a dolgokról, mit adunk fel érte, mint amennyire arról, mi mindent kapunk általa. Ilyen lemondás lehet például az éjszakázás, hogy nem adjuk fel, hogy esetleg nélkülözünk miatta. A sikeres emberek valószínűleg egyetértenek abban, hogy nem mindegy, mibe fektetjük az energiánkat nap mint nap. S ha helyesen válogatunk a viselkedések és teendők között, az nagy hatással lehet a jövőnkre nézve.

Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, fontos, hogyan intézzük a dolgainkat, hogyan rendszerezzük az életünket, hogyan viselkedünk a mindennapokban. Vagyis hogy mibe fektetünk energiát, s mi az, amit háttérbe szorítunk. A szakemberek szerint mondjunk le ezekről a dolgokról, hogy sikeres(ebb)ek legyünk.

Fotó: IStock.com/kieferpix

Fotó: IStock.com/kieferpix

Félelem a bizonytalanságtól – az életben semmire nincs garancia, és sosem lehet tudni, mit hoz a jövő.

Az érzéseink figyelmen kívül hagyása – hiszen biztos van a megérzéseinknek is üzenete a számunkra.

Azt gondolni, hogy azok a problémák, amik miatt szorongunk, nem is léteznek – nézzünk szembe a gondjainkkal, és kezdjük el egymás után megoldani azokat.

Elkerülhetjük a kényelmetlenségeket – az élet nemcsak jót tartogat számunkra, hanem rossz, kényelmetlen, kellemetlen dolgokat is.

Egészségtelen szokások – mondjunk le ezekről, hogy javuljon az egészségünk, az életminőségünk, hogy jobban érezzük magunkat.

Áldozatként való viselkedés – ha elhisszük, áldozatokká is válhatunk. Inkább képzeljük magunkat sikeresnek.

Kifogások – ha elhatároztunk valamit, és tudjuk, hogy az jó lehet a számunkra, miért keresünk kifogásokat, hogy ne kelljen megtennünk?

Tanult tehetetlenség – bármire képesek lehetünk, ha egyszer már kitaláltuk, elképzeltük, mit és hogyan kellene megcsinálni.

Megvédjük a problémáinkat – inkább ragaszkodunk a problémákhoz, mintsem megoldjuk, elengedjük azokat.

A kudarctól való félelem – sosem tudhatjuk, mit tartogat számunkra a jövő, vagyis csak azért ne szalasszuk el a lehetőségeket vagy mondjunk le az álmainkról anélkül, hogy megpróbálnánk megvalósítani azokat, mert félünk, hogy mi lesz vagy mi lenne, ha…