Siker

Tökéletes nyári program A GRUND – vígszínházi fiúzenekar jóvoltából

Az Óbudai Nyár keretein belül megrendezésre kerülő GRUND koncertet július 20-án, 19 órától tekintheti meg a közönség az óbudai Fő téren. A belépés ingyenes, nem érdemes kihagyni!

A Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián neve által fémjelzett Pál utcai fiúk musical sikere 2016 novemberében indult. Akkor még az alkotók és maguk a színészek sem sejtették, hogy milyen őrületes sikersztori előtt állnak. A darab körül azóta is óriási a felhajtás, jegyet pedig szinte lehetetlen szerezni, akár még fél évre előre sem, az előadások után pedig rajongók tömkelege várakozik a művészbejáró előtt, hogy találkozhassanak a szereplőkkel.

 

 

De hogy történt ez, és mi a darab sikerének titka? Hogy lehetséges, hogy 2018-ban ekkora hatással van egy színházi mű a fiatalokra? A válasz talán nem is annyira bonyolult, elég, ha csak megnézzük a próbafolyamatokról készült videofelvételeket. Már itt is tisztán láthatjuk, hogy ezek a fiatal, lelkes és alázatos színészek nemcsak eljátszák szerepeiket, de meg is élik. Ők valóban barátok az életben, ők valóban a szívükön viselik a grund sorsát, ezt pedig minden előadás alkalmával érzik a nézők. Érzik az erőt, a fiatalos lendületet, a szeretetet, az összetartást és azt a profizmust, amivel előadásról előadásra elkápráztatják őket. A másik ok a fiúk által sokszor említett „grund-életérzés”, ami talán igazán megfoghatta a fiatalokat. Az az érzés, amikor még gyerekek voltunk, lementünk a térre játszani a barátainkkal ahelyett, hogy az okostelefonjainkat nyomogattuk volna.

 

 

Az előadás népszerűségének köszönhetően 2017 májusában megalakult A GRUND – vígszínházi fiúzenekar is, amelyben a tagok maguk a darab szereplői, nevezetesen: Wunderlich József, Medveczky Balázs, Zoltán Áron, Ember Márk és Fesztbaum Béla. A zenekar következő koncertje július 20-án, pénteken lesz az óbudai Fő téren, ahol a musical jól ismert dalai mellett felcsendül több legendás Presser-dal és pár hazai és külföldi rockkedvenc is. A koncert ingyenes, így megtekintése és meghallgatása erősen ajánlott!