Siker

Ezeket a könyveket érdemes elolvasnunk, ha éppen új életet kezdünk

Az életünkben sok olyan pont van, amikor elegünk lesz, és azt érezzük, hogy muszáj mindent elölről kezdenünk, muszáj összeszedni magunkat a padlóról, és továbbállni egy bizonyos helyzetből. Legyen szó párkapcsolati, családi vagy munkahelyi csalódásról, néha segíthet egy igazán jó könyv elolvasása ahhoz, hogy megtegyük az első lépést az újrakezdés útján.

Rafael Santandreu: Rózsaszínben a világ

A könyv megpróbál rávilágítani arra, hogyan is engedjük el a téveszméinket, és konkrét példákon keresztül mutatja be a nézőpontváltás fontosságát. Olyan szituációkat és helyzeteket olvashatunk, amiken keresztül biztosan mi is magunkra ismerhetünk. Körbejárja a szakítás, a párkapcsolati krízisek és az elengedés témaköreit is.

Fotó:Freepik.com/Freepik

Fotó:Freepik.com/Freepik

Philippa Perry: Hogyan maradjunk normálisak?

Vannak olyan élethelyzetek, amikor annyira a szakadék szélén érezzük magunkat, amikor már a teljes kiborulás „ölel körül” minket, és ilyenkor feltesszük magunknak a kérdést: hogyan maradjunk normálisak? A könyv szerzője, Philippa Perry pszichoterapeuta, így rengeteg páciense és ebből fakadóan tapasztala van a témával kapcsolatban. Véleménye szerint a teljes megújuláshoz négy területen szükséges a változás: az önmegfigyelés, a kapcsolatok, a stresszfeldolgozás és a személyes történet megfogalmazásának a területén.

Almási Kitti–Bagdy Emőke–Böjte Csaba–Szendi Gábor: Veszteségből nyereség, vereségből győzelem

Bár tudjuk, hogy nem kéne, mégis sokszor előfordul, hogy sajnáljuk, sőt sajnáltatjuk magunkat. A négy szerző különféle életfelfogások és hitrendszerek alapján keresi az utat a negatív élmények hasznos tapasztalatokká alakításához. A szerzők szerint a fájdalmat nem lehet gyorsabb tempóban feldolgozni, mert úgy csak elnyomjuk azt, pedig mindennek ki kell jönnie, hogy túllegyünk rajta.