×

Siker

Mi az, amit megtehetünk saját sikerünk érdekében?

Ritkán merünk nagyot álmodni, mert félünk a bukástól, ráadásul sok energiabefektetéssel jár, mi pedig nem szeretünk kimozdulni a komfortzónánkból. Ha azonban elég eltökéltek vagyunk, akkor bármit elérhetünk. Nézzük, mit kell megváltoztatnunk a hozzáállásunkon azért, hogy sikeresek legyünk.

Nincs több félelem

Ha el akarjuk érni az álmainkat, legyen szó bármilyen munkáról, karrierről vagy magánéleti sikerről, akkor az első és legfontosabb dolog, amit tisztáznunk kell magunkban, az az, hogy el kell engednünk a félelmeinket. A félelem ugyanis az egyik legnagyobb hátráltatója a sikernek. Hiszen ha félünk, akkor nem merünk új dolgokba belevágni, nem merjük otthagyni az esetleges biztonságos életet, és nem merünk kockáztatni. Ha nincs elég hitünk magunkban, akkor az álom örökre csak álom marad. Először tehát a fejünkben kell helyretenni a dolgokat, és ha valóban kézzelfogható eredményeket akarunk, akkor nem szabad félnünk a kudarc lehetőségétől. A kudarc ugyanis természetes dolog, amitől nem kell félni, amit nem kell szégyellni.

Fotó: iStock.com/nortonrsx

Fotó: iStock.com/nortonrsx

Egy dologra összpontosítás

Ha van egy álmunk, akkor nem tudjuk úgy megvalósítani, ha millió dolgot csinálunk egyszerre. Ha meghoztuk a döntést, hogy márpedig megküzdünk a céljainkért, akkor csak arra az egy dologra szabad koncentrálnunk. Vegyünk különórákat, olvassunk a témával kapcsolatban, forogjon minden ekörül az életünkben, legyünk jó értelemben vett megszállottak.

Rendszer

Rendszer nélkül nincs eredmény. Ha szétszórtak vagyunk, és káosz van az életünk minden területén, úgy biztosan nem fogunk előrébb jutni. Próbáljunk meg ugyanakkor kelni és lefeküdni, hiszen ez nemcsak a bioritmusunknak tesz jót, de nekünk és az agyunknak is. Készítsünk előre terveket, amikhez tartsuk magunkat, és legyünk ezzel kapcsolatban szigorúak és következetesek.