Siker

Ő olyan tökéletes, hogy az már fáj!

Hogy mitől lesz egy szétszórt csaj elképesztően sikeres. Mit tud ő, amit mi nem?

Óh, milyen komoly nő, milyen tiszteletre méltó! Gondosan ápolt, elegáns, időben érkezik és felkészült, tudatos, és három terve is van hogy elérje célját. Olyan tökéletes, hogy már fáj. Irigyen csak abban bízhatunk, hogy boldogtalan. De, nem, sajnos, láthatóan élvezi az életet, és mindenki szereti.

Fotó: Unsplash / rawpixel.com

Fotó: Unsplash / rawpixel.com

Olvasod, mit kellene tenned. Hogyan kellene megtervezned az életet, lehetőleg a sírig. Aztán mától a halálod napjáig beosztod az időt, hogy mikor mit szeretnél elérni, és mit kell ehhez tenned egy-egy életszakaszodban. Azokban az években. Hónapra, napra és órára pontosan.
Nem hiszed, de látod, hogy sokan képesek így megtervezni az életüket. Egy nagyobb irodaházban százával suhannak a kis kosztümös, okos és lendületes női vezetők. Határidő naplóikban a siker és boldogság minden pillanata beosztva. Értekezlet, továbbképzés, repülőjegy foglalás, iskolatanács, Hannácska születésnapja, kötelező biztosítás befizetése, piros napok.

DE, MILYEN VAGY TE?

Szalmaláng vagy éppen halogató. Gyáva vagy meggondolatlanul heveskedő. Minden, csak nem tervező. Megpróbáltad. Buzdítottak a szüleid, a tanáraid, munkahelyi főnökeid. Összegyűjtötted a tanácsaikat és mindent elolvastál a sikeres tervezésről. Próbáltad követni őket – nem ment. Ott voltak lépésről lépésre kidolgozott terveid, aztán a harmadik lépésnél kicsit megálltál bámészkodni, és közben lekéstél negyedikről. Ötször kezdted elölről, majd valahogy elfelejtődött az egész, elsodródtál, elvitt valami izgalmasabb.

Fotó: iStock.com/alien185

Fotó: iStock.com/alien185

GYENGE LÁNY EGY MAX&CO SZEMÜVEGEN KERESZTÜL

Évek múlva úgy alakul, hogy egy menedzserasszony prezentációjában levezeti a szétszórt lány sikertörténetét. Bemutatja, hogy nem történhetett másként. Hogy mennyire visszafogták betarthatatlan tervei, amelyek elérhetetlen messzeségbe tolták a jutalmat. Mikor a lány a legelveszettebbnek érezte magát, akkor szabadult fel és támadt ideje mindenre. Könnyen mondott igent a váratlan lehetőségre, amit mások nem tudtak megragadni, hiszen be voltak táblázva. Napjai úgy virítottak ezer kis örömétől, mint tavaszi tarka rét. Mindig is volt egy jobb elképzelése magáról, amiből nem engedett, és meglepve tapasztalta, hogy egy idő után hasonlítani kezd ehhez a képhez. Furcsa érzés volt nem sajnálni, hanem szeretni magát.

AZT MESÉLED EGY TÉVÉMŰSORBAN

„Szétszórt voltam, tele megvalósíthatatlan álmokkal, ötletekkel. Voltak kudarcos éveim, és később is többször újra kellett kezdenem mindent. De, nem tudtam lerázni az álmaimat. Hogy ezekből sok megvalósult, azt azoknak köszönhetem, akik szerettek, hittek bennem, és támogattak. És szükségem volt olyanokra, akik ezeket az álmokat lehozták a földre, és meg tudták valósítani. Köszönet a cég dolgozóinak és menedzsereinek.”