Siker

Hősiesen küzdöttek a magyar kosaraslányok

Nagyon kevés választotta el sportolóinkat az újabb csodától.

Szerbiában jelenleg is folyik a női Kosárlabda Európa-bajnokság, melyen hazánk legjobb kosaras hölgyei is képviselik nemzetünket. Az elvárásokat már eddig is túlteljesítették a honi lányok, ugyanis két, a mieinknél esélyesebbnek tartott csapatot, a szlovén és az olasz válogatottat is legyőzték, ezzel pedig kivívták a továbbjutást a kontinensviadalon. Azonban a negyeddöntőben Nagy-Britannia csapata mindössze három ponttal a mieink fölé kerekedett.

A mérkőzésről tudni kell, hogy az utolsó játékrészben hihetetlen hajrába kezdtek lányaink és tényleg csak egy hajszál választott el minket az újabb győzelemtől, ami olimpiai részvételt jelentett volna. Azonban kalapemelést érdemelnek a női válogatott tagjai, akik közül a mérkőzés után a csapatkapitány Raksányi Krisztina el is sírta magát, ám a könnyeivel küszködve azt ígérte: „A következő összecsapásra összeszedjük magunkat, és mindent megteszünk majd.”

Ha eddig nem szeretted a kosárlabdát, azért ülj le akár a pároddal is, aki ezért örökre hálás lesz és szurkoljatok a mieinknek, akik szombaton, július 6-án a belga csapattal mérik össze a tudásukat.