×

Siker

Magyar kardiológus a legjobb pacemaker programozó

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika szakorvosjelöltje szerezte meg az első helyet a a pacemaker programozási és -utánkövetési esetbemutatás versenyében, Valenciában.

A Vitatron/Medtronic által szervezett Pacing World Series szimpóziumán Dr. Dér Gábor szakorvosjelölt bizonyult a legjobbnak – tudatta honlapján maga a városmajori klinika. A különleges megmérettetést idén rendezték meg második alkalommal. Tavaly, az első versenyen is elsöprő magyar győzelem született, akkor 18 ország szakorvosaival kellett megküzdeni. Az újabb siker és az a tény, hogy jövőre hazánkat választották a verseny helyszínéül azt bizonyítja, hogy a hazai szakemberek a világ élvonalába tartoznak – hangsúlyozta Dr. Gellér László, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja a klinika honlapján. Dr. Gellér László a verseny hazai és nemzetközi zsűrizésében is részt vett. Véleménye szerint a tudás, elhivatottság, kreativitás és a csapatmunka egysége lett a siker kulcsa. Kiemelte, hogy a tavalyi győzelem után nagy volt a tét, mert idén is meg kellett győzni a nemzetközi szakembereket. De mindez sikerült.

A magyar kardiológusok tudása és tapasztalata a világ élvonalában van. Fotó: shutterstock / AlexLMX

A magyar kardiológusok tudása és tapasztalata a világ élvonalában van. Fotó: shutterstock / AlexLMX

A versenyen induló Dér Gábort az Ifjúsági Kardiológus Napokon választották ki a nemzetközi szereplése, nyolc induló közül ő lett a legjobb. Azzal nyerte el a hazai és nemzetközi zsűri elismerését, hogy különböző pacemaker működési problémákat oldott meg programozással. Ezeket az eljárásokat egyébként Magyarországon már a mindennapok rutinjának lehet nevezni. Dr. Gellér László megátása szerint ez azt jelenti, hogy olyan tudással rendelkeznek a hazai orvosok, amely nem csupán versenyképes, hanem egyenesen kiemelkedő előnyt nyújt más országok versenyzőinek tudásához képest.

A nyertes a városmajori klinikán mutatta be esettanulmányát mentoraival, amelyben inspirálta az, hogy bizalmat szavaztak neki munkájához az intézményben.