Siker

Magyar győzelmekkel indult a hazai rendezésű junior kézilabda Európa-bajnokság

Tavaly Debrecenben világbajnokságon szurkolhattunk, idén az Európa-bajnokság küzdelmein Győrben szoríthatunk lányainknak.

A kézilabda, különösön a női szakág hazánk egyik sikersportja, melyben a felnőtt és utánpótlás mezőnyben is gyakorta érnek el lányaink remek eredményeket, például tavaly a világbajnoki címet szerezték meg a ifjú magyar hölgyek. Idén Győr, a női kézilabda fővárosa látja vendégül Európa legjobb leány kézilabdázóit. A magyar válogatott magabiztos játékkal és két győzelemmel kezdte a tornát, előbb a Montenegró legjobbjait győzték le 27-18-ra, majd a sógorok csapatát 39-31-ra múlták felül.

A csapat tagjai elmondták, hogy tudják, hogy nagyok az elvárások a tavalyi siker miatt, ám hangsúlyozták, hogy ez már nem az a gárda, persze nem zárja ki semmi, hogy idén is megörvendeztessék az országot egy kiváló eredménnyel a hazai válogatott tagjai, különösen ha Debrecenhez hasonlóan a közönség Győrben is a tavalyihoz hasonló hangulatot teremt. A lányok mérkőzéseit megnézheted Győrben, illetve az M4 sportcsatornán.