Siker

Páratlan siker a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián

Idén az eddigi legnagyobb sikert aratták a magyar diákok a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián. A megmérettetésnek idén Yongin - Dél-Korea adott otthont.

Magyarországon 2012 óta rendeznek Magyar Nyelvészeti Diákolimpiát. A verseny legjobbjai mérheti össze tudásukat a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián. Minden versenyzőnek a saját anyanyelvén kell megoldania különböző nyelvészeti feladatokat.

A Nemzetközi Nyelvészeti Olimpia magyar csapata. Fotó: Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézet

A Nemzetközi Nyelvészeti Olimpia magyar csapata. Fotó: Magyar Tudományos Akadémia
Nyelvtudományi Intézet

A középiskolásoknak rendezett nemzetközi versenyen idén született a legtöbb magyar egyéni siker. Bronzérmes lett Kövér Blanka az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumból, és Blaskovics Ákos a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnáziumból. Kövér Blanka mindezen túl elnyerte a Best Solution Award (Legjobb megoldás különdíj) elismerést is.

Honorable Mention (Dicséret) elismerést kapott Dobák Dániel a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium diákja és Árvay-Vass Iván a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium tanulója.

A magyar csapat tagja volt még Egyházi Hanna az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium diákja és Urszuly Csenge Bori a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója.