Siker

Újszülött ikreinek örül egy 73 éves indiai nő

Gyermekei születtek egy bőven dédszülői korú indiai házaspárnak. A 73 éves anya és a 82 éves apa nem aggodalmaskodik azon, hogy ki neveli majd fel gyermekeiket, most csak örülnek a nagyobbacska csodának.

Ikerlányai születtek egy 73 éves indiai nőnek. A BBC News szerint az újszülöttek császármetszéssel jöttek világra csütörtökön, a nő mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe. Orvosa, Uma Szankar arról tájékoztatta a sajtót, hogy az anya és a gyermekek is jól vannak.

A dél-indiai Andhra Prades államban élő Mangajamma Jarmati elmondta, hogy ő és 82 éves férje mindig is szerettek volna gyermeket, de mindeddig nem esett teherbe. „Nagyon boldogok vagyunk” – nyilatkozta néhány órával az ikrek születése után a férj, Szitarma Radzsarao. A férfi azonban pénteken agyvérzést kapott, így most kórházban kezelik.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

„Semmi sem rajtunk múlik. Aminek történnie kell, az megtörténik. Minden isten kezében van” – jelentette ki az apa, miután arról faggatták, hogyan tudják majd a gyermekek gondját viselni, tekintettel idős korukra.

A házaspár hangsúlyozta, mennyire fontos volt számára, hogy gyermekük legyen. Falujukban úgy érezték, hogy megbélyegzik őket, amiért gyermektelenek. Sok alkalommal próbálkoztak, számos orvosnál jártak, de eddig nem sikerült a gyermekáldás.

Három éve hasonló eset történt Indiában, akkor egy hetvenes éveiben járó indiai nő adott életet egy kisfiúnak.