Siker

Happy end lett a Buckingham-palotában elveszett plüss majom kalandja

Képzelj el egy világot, ahol a gyermekkönyvekben olvasott kedves kis történetek a valóságban is megtörténnek, ahol a lehetetlen lehetséges lehet, mert ez a világ valamitől különleges.

Emlékeztek még gyerekkorotokból, amikor elvesztettétek kedvenc plüss macitokat, vagy éppen plüss elefántotokat, olyan érzés volt, mintha egy világ dőlt volna össze. Vajon hány ezer vagy talán millió plüss állatka senyved a különböző elveszett tárgyak osztályain szerte a világon?

Savannah Harttal az 5 éves ausztrál kislánnyal is megtörtént a tragikus eset, amikor családjával a Londoni kirándulásuk során, ellátogattak a Buckingham-palotába. Hazafelé menet, a kislány észrevette, hogy kedvenc plüss majma, Harriet, nincs a táskájában, és otthagyhatta Erzsébet királynő otthonának valamelyik hatalmas termében. Savannah Hart szülei azzal vigasztalták a kislányt, hogy Harrietnek mostantól a Buckingham-palota lesz az otthona.
De Ausztráliába hazatérve, Savannah tovább siratta az elveszett játékát, és addig könyörgött az egyik tanárának, hogy az végül belement, hogy a kislánnyal együtt megpróbálják a lehetetlent: megfogalmaztak egy levelet személyesen Erzsébet királynőnek, hátha a királyi udvar valahogyan visszajuttatja Harrietet Londonból.

Fotó: youtube.com/CBS

Fotó: youtube.com/CBS

Pár héttel később, a csoda bekövetkezett. A kislány és családja hatalmas meglepetésére, levelükre a Buckingham-palotából választ kaptak, a majmocskát megtalálták, és azonkívül, még egy Rex nevű plüss kutyát is küldtek ajándékba a kislánynak.

“Minden kedves idelátogató vendégünknek szeretnénk, hogy palotában tett látogatása felejthetetlen élmény legyen. Miután megtaláltuk a Harrietet a majmot, a családi pavilonhoz közel, úgy gondoltuk Harriet örülne egy barátnak, akinek hazafelé a repülőn elmesélheti a kalandjait. Így küldjük szeretettel Rexet a plüss kutyát” – írta levelében a királyi gyűjtemény szóvivője, aki a látogatók élményeiért felelős csapat vezetője.