Siker

Porolgattak, pakolgattak, és egyszer csak találtak egy különleges Beatles-filmfelvételt

Elveszett Beatles-filmfelvételt találtak Walesben egy kenyértartóban. A filmszalagon az együttes egy interjúja látható, amelyet 1965-ben adtak Cardiffban. A mintegy tízezer font (3,8 millió forint) értékűre becsült felvételt egy ház takarításakor találták.

Paul Fairweather, az Omega Aukciósház szakértője „nagy leletnek” nevezte a Beatles-filmszalagot, amelyet szerinte 1965 óta senki sem láthatott. A BBC News szerint a felvételen az együttes tagjai viccelődnek az újságíróval, aki megpróbál interjút készíteni velük. John Lennon például azt állítja, hogy Paul McCartneynak öt gyermeke van Swansea-ben, Ringo Starr pedig arról mesél, hogy következő filmjük egy western lesz.

The Beatles

Larkhill, 1965. május 24. John Lennon, Ringo Starr, George Harrison és Paul McCartney, a népszerű Beatles együttes tagjai a Salisbury síkságon, ahol egy klipet forgattak. (MTI/UPI)

A banda az egész felvétel alatt vicces arcokat vág, és egy ponton a There’s No Business Like Show Business (Páratlan biznisz a színházi biznisz) musicalt idézik. Egy másik, 1967-es felvételen Lennon Maharishi Mahesh jógi, szellemi vezető tanításairól beszél. Egy harmadik tekercsen pedig Lennon a God című számot adja elő. Ennek értéke ugyancsak 10 ezer font az aukciósház szerint.