Siker

Könnyebbé tették a nők szállodai szobafoglalását

Az ultrakonzervatív Szaúd-Arábiában ezelőtt egy nő nem foglalhatott egymaga szállodai szobát, ráadásul a külföldi párok is csak házassági okmány femutatásával szállhattak meg egy helyen. Azonban időközben bevezették a turistavízumot, ami indokolja bizonyos szabályok „lazítását”.

Megkönnyítették a nők szállodai szobafoglalását Szaúd-Arábiában: a nők ezentúl férfi kísérő jelenléte nélkül is megszállhatnak szállodában, külföldi párok esetében pedig nem kérik a házasságlevél felmutatását.

A szaúdi idegenforgalmi és nemzeti örökség bizottság vasárnap ismertette az új rendelkezéseit a Twitter mikroblog portálon.

Fotó: Shutterstock

Az ultrakonzervatív vahhábita királyság szigorú szabályait azután enyhítették, hogy Rijád az ország kőolajtól függő gazdaságának sokszínűsítése érdekében bevezette a turistavízumot.

Az új szabályok értelmében a nők – szaúdi állampolgárok esetében személyi igazolvánnyal, külföldiek lakcímkártyával vagy útlevéllel – foglalhatnak szállodai szobát. Ez az MTI szerint vonatkozik a külföldi párokra is, a jövőben nem kell házassági anyakönyvi kivonatot felmutatniuk.