Siker

Az emberi teljesítménynek tényleg nincs határa: két órán belül teljesítették a maratoni távot

Kevesebb, mint két óra alatt futotta le a maratoni távot Eliud Kipchoge kenyai futó szombaton a bécsi Prater Parkban megrendezett versenyen, ezzel ő lett az első ember, akinek ez sikerült.

Az olimpiai és világbajnok futó 1 óra 59 perc és 40 másodperc alatt teljesítette a maratoni távot szombat reggel, átlagosan 2 perc 50 másodperc alatt futva le egy kilométert.

Bécs, 2019. október 12. A kenyai Eliud Kipchoge ünnepel, miután új világrekorddal, 1 óra 59 perc és 40 másodperc alatt teljesítette a maratoni távot a bécsi Prater Parkban megrendezett versenyen 2019. október 12-én. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azt közölte, nem hitelesítik hivatalosan a rekordot, hiszen a verseny nem egy nyílt megmérettetés volt. MTI/EPA/Christian Bruna

Ugyanakkor a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azt közölte, nem hitelesítik hivatalosan a rekordot, mivel a verseny nem egy nyílt megméretés volt, amellett egy 36 fős futócsapat is segítette a csúcs elérésében.

„Nagyszerűen érzem magam. Azzal, hogy két órán belülre kerültem, másokat is inspirálni szeretnék, és megmutatni a világnak, hogy az emberi teljesítménynek nincs határa” – mondta Kipchoge, akinek ez a második ilyen jellegű kísérlete volt. Két éve Monzában azonban nem járt sikerrel, akkor 26 másodperccel elmaradt a kétórás határtól – idézte fel az MTI. A hivatalos világrekord az ő nevéhez fűződik 2:01:39-es idővel.