Siker

Hosszú Katinka Berlinben is megállíthatatlan

Egy hete még Budapesten versenyeztek a világ legjobb úszói, de a világkupa állomásai gyorsan váltakoznak, így ezen a hétvégén már Berlinben ugrottak medencébe.

A budapesti vk-viadalon a magyarok végeztek az éremtábla élén, a hazai úszók 9 arany-, 10 ezüst- és 7 bronzéremmel zártak. Csütörtökön pedig már a legtöbben már a berlini medencében edzettek a másnapi versenyekre. Hosszú Katinkát párja is elkísérte a viadalra, és ha már volt egy kis idejük, akkor turistáskodtak is egyet a városban.

Utána persze jöhetett a versenyzés, és a pénteki nyitónapon, Hosszú Katinka rögtön egy aranyéremmel kezdett, ami aztán nem volt másképp szombaton sem. A viadal hivatalos eredményközlője alapján a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 400 méter vegyesen 4:38.15 perces teljesítménnyel toronymagasan diadalmaskodott Jakabos Zsuzsannát (4:44.06) megelőzve.

Hosszú Katinka tele van energiával Fotó: MTI/Kovács Tamás

De nem csak Katinka szárnyal, hanem a 200 méter pillangón világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf is győzött, aki 1:55.47 perces idővel nyerte ezt a számot. A szombati versenynap zárószámában még a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka összeállítású 4×100 méteres vegyes gyorsváltó is szerzett egy ezüstérmet. Bele sem gondolunk mi lesz még a világkupa további állomásain, de csak így tovább!