Siker

Falja a kalóriákat a magyar fejlesztésű fitneszgép

A vállalat fejlesztésének lényege, hogy infravörös sugárzást juttat a bőrbe edzés közben. Több amerikai egyetemmel is közös kutatást kezdtek, amely az eszköz hosszú távú egészségügyi hatásait vizsgálja.

A fitneszgép innovációja abban áll, hogy a gép segítségével az edzés során az infravörös sugárzás behatol a bőrbe, felmelegíti, és segít felszabadítani a méreganyagokat, egyidejűleg javul a kollagénképződés is. Az Infratrainerben töltött 30-50 perc alatt a test 600-800 kalóriát éget el, ami megegyezik egy 13-17 kilométeres futóedzéssel.

A pécsi székhelyű Infratrainer Kft. berendezései közül Magyarországon már több mint 150 üzemel, de nyolc európai országban és Kanadában is adtak el belőle.
Az ügyvezető tájékoztatása szerint a cél az, hogy komplex rendszert adjanak el, amely fogyást, méregtelenítést vagy akár életmódváltást eredményez, személyre szabott módszerek segítségével hoz eredményeket az ízületek sérülése vagy izomláz nélkül.

Fotó: Shutterstock

Több amerikai egyetemmel is közös kutatás indult meg, amely az eszköz hosszú távú egészségügyi hatásait vizsgálja. Ha a kutatások megerősítik a berendezés kifejlesztőinek állításait a gép hatékonyságáról, az megnyitja a kapukat a nemzetközi értékesítés előtt.

A gép nagyobb szériaszámú gyártása és világpiaci értékesítése a Tungsrammal való együttműködéssel indulhat el – adta hírül az MTI. A Tungsram már megkezdte egy magyar startup cég fitneszgépének gyártását és piacra vitelét. Az eszköz első általuk gyártott példányai már elkészültek a vállalatcsoport hajdúböszörményi gyárában, a fitneszgépet a Tungsram 110 országot érintő forgalmazói hálózata révén vezetnék be a világpiacra, elsősorban az Egyesült Államokba.