Siker

Ruben Brandt, a gyűjtő egészen Kínáig jutott

Kínában is bemutatják Milorad Krstic 2018-as animációs filmjét, november 15-től, közölte a kínai állami filmforgalmazó vállalat. Lehet ez az animációs film hozza a következő Oscar-díjat a Magyarországnak?

Az alkotás a James Bond filmek hangulatát követi, de kiegészül 300 sajátos a filmre jellemző, különféle festészeti utalással, amellyel egy teljesen új dimenzióját adja a művészeti alkotások világának. A Ruben Brandt, a gyűjtő a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, a produceri munkában közreműködött Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Miskolczi Péter és Kurdy-Fehér Péter. Nagysikerű és egészen különleges zenei világát pedig Cári Tibor zeneszerző adja.

Fotó: Shutterstock

A Budapesten élő és alkotó Milorad Krstic egy egészen új és szokatlan világot jelenít meg ebben az egyedi rajzfilmben. Az egész estés animációs filmet, nem kevesebb, mint 100 szakemberből álló csapat alkotta. A Ruben Brandt, a gyűjtőt valódi művészek és tudósok karakterei alkották, és nem animációs figurák. A film betekintést enged egészen Bergman műveitől Einstein életművéig. Különleges egyvelege ez a valaha alkotott legnagyobb zsenik munkáinak és életszemléletüknek, illetve a film még további számos filmtörténeti és festőművészeti utalással is kiegészül. 

Az utóbbi egy évben, több nemzetközi és hazai fesztiválon is díjazták. Többek között, első helyet ért el a bukaresti filmfesztiválon, megnyerte a legjobb forgatókönyv és legjobb elsőfilm díját a sevillai fesztiválon. A locarnoi szabadtéri filmfesztiválon pedig nagysikerrel debütált, az első nemzetközi vetítésén. Azóta pedig elnyerte a SkyArte különdíját Triesztből, és a BeTV különdíját Brüsszelből. Bízhatunk benne, hogy ez a különleges alkotás Oscar-díj jelölt lesz, és reméljük Kínában is hasonló csodálat fogja övezni, csak úgy, mint más nemzetközi vetítéseken.