Siker

Ilyen lesz a 2020-as dubaji Expo magyar pavilonja

Jövőre a Dubajban, az Egyesült Arab Emirátusokban rendezik meg a Világkiállítást 2020. október 20. - 2021. április 10. között. Magyarországnak lélegzetállító pavilonja lesz.

193 ország állít pavilont a rendezvényen, aminek a témája a Connecting Minds, Creating the Future – Összekötni az elméket, megteremteni a jövőt. A Magyar Pavilon egy közepes méretű, 1 828 m2-es telken épül meg az Expo “Mobilitás” kerületében, az épület hasznos alapterülete pedig 1 927 m2.

Dubai Expo 2020. Fotó: Shutterstock

A makoveczi stílusú Pavilon egy többszintes, kettős rétegű, faszerkezetű épület lesz, amely egy belső kupolából és az azt körülvevő külső burokból áll.

A kiállítási koncepció alapja Magyarország egyedülálló gyógy- és termálvízkincsének bemutatása, valamint az ezekhez kapcsolódó turisztikai desztinációk népszerűsítése -írja az origo.hu, ahol még több képet is megnézhetsz a pavilonról.

A Magyar Pavilon látványterve. Fotó: origo.hu

A korábbi világkiállításokat tízmilliók látogatták, a 2020-as dubai Expóra fél év alatt pedig összesen 25 millió, naponta akár 130-170 ezer látogatóra számítanak. A cél az, hogy ne csak a Világkiállításra érkezők, hanem az Emirátusokban élők is felfedezzék Magyarországot.