Siker

Ezeket fontold meg, ha munkát váltanál

Szüleinktől rengeteget hallottuk, hogy ne válts munkahelyet, maradj a biztosban. Az elmúlt években viszont rengeteg minden változott, felgyorsult az élet, sok minden más már. Mik ezek?

Ma már bátran elmondhatod a főnöködnek, hogy új munkát keresel, régen majdnem árulónak tartották a cégnél azt, aki munkát váltott vagy már csak gondolkodott is rajta. Ma már jobb a helyzet, egyik cég sem szeretné, ha a (volt) alkalmazottja rosszakat írna róla a közösségi médiában, ezért inkább mindkét fél törekszik a békés elválásra. Ha elég értékes munkaerő vagy, az sem elképzelhetetlen, hogy a főnököd egy új, jobb ajánlatot ad, hogy megpróbáljon megtartani. Szakértők szerint viszont a nagyobb fizetéssel nem lehet megtartani valakit sokáig, csak ideig-óráig, hiszen az a szituáció, ami miatt fel akarsz mondani, nem változik meg attól, hogy többet keresel.

pixabay.com/rawpixel

Pár éve még azt mondták, hogy két évet maradj egy cégnél, hogy lássák, megbízható vagy, jó munkaerő. Manapság felgyorsult az élet, a y generációval pedig méginkább látványos ez a helyzet, hiszen manapság a fiatalok nem akarnak és nem is maradnak sokáig egy helyen. De az idősebb generáció is könnyebben utazik, vált lakhelyet egy jobb munkáért, ami pár éve még elképzelhetetlen volt.

Nem feltétlenül mindig feljebb és feljebb kell váltani, ha már váltani akarsz, sokszor az is elég lehet már a mentális egészségednek, ha egy nagyon hasonló munkakört tudsz egy másik helyen végezni, nagyjából ugyanazért a fizetésért. Új csapat, új épület, minden új. Sokat segíthet akár a fásultságon, a kiégeésen is.

Ha új munkát is találtál és szeretnél is benne sokáig megmaradni, hamar húzd meg a határokat a munka és a magánélet között. Erről nem is olyan régen írtunk, ha még nem olvastad, itt megteheted.