Siker

3 tanács, ha még nincs életcélod

Életcél nélkül a személyes fejlődés is lehetetlen. Nem látod még a sajátod? Aggodalomra semmi ok, a következők ismeretében könnyebben megtalálhatod.

Első lépés: ne legyél túl kemény magaddal szemben – például, mert még nem találtad meg az életcélod. Ehelyett gondolj arra, hogy sosem késő, és szánj időt önmagad megismerésére. Legyél tisztában azzal, mit szeretsz és mit nem, mi az, amivel legszívesebben foglalkozol. Ha hirtelen nem jut eszedbe semmi, gondolj vissza arra, mikor voltál utoljára őszintén boldog, vagy mikor tudtál belefeledkezni egy-egy tevékenységbe. Ha ehhez a gyerekkorodig kell visszamenned, akkor tedd meg. Könnyen lehet, hogy így találod meg, mit szeretsz a világon a legjobban csinálni. 

Fotó: Shutterstock

Ne rágódj a múlton – Ne kattogj azokon a lehetőségeken, amiket elszalasztottál, illetve azokon a hibákon, amiket elkövettél. Bocsáss meg magadnak ezekért! Ez meg fog erősíteni, és ezután még inkább a jövőre fogsz tudni koncentrálni. 

Lépj ki a komfortzónádból – Ez nem azt jelenti, hogy már holnap vállalj be egy ejtőernyős ugrást, vagy hogy hagyd ott a párod, a családod, a munkahelyed. Ilyesmiről szó sincs. Csupán arra szeretnénk biztatni téged, hogy ideje megtenned valamit, amire már régóta vágysz, de eddig nem volt merszed hozzá. Szeretnél elutazni egy távoli országba, saját lakásra vagy autóra vágysz? Bevállalnál egy sítábort vagy beállnál önkéntesnek? Kezdd el szervezni, illetve már ma állj neki spórolni a célodért. Vállald fel, amit szeretnél, és vágj bele. Nem érdemes várnod, halasztanod, mert egyszer élünk – ezt már ma ideje elkezdened.