Siker

Az állásinterjúk legtrükkösebb kérdései - első rész

Ha új munka keresésére adjuk a fejünket, van egy lépés, amit egészen biztosan nem kerülhetünk el- az állásinterjú.

Ha új munka keresésére adjuk a fejünket, van egy lépés, amit egészen biztosan nem kerülhetünk el- az állásinterjú. Valósznűleg senki nem rajong különösebben ezekért a feszült helyzetekért, ahol stressz alatt kell bizonygatnunk az alkalmasságunkat, főleg ha még trükkös kérdésekkel is próbálnak kényelmetlen helyzetbe hozni. Most megmutatunk 10 nehéz kérdést, és az esetleges jó válaszokat, hogy a következő állásinterjún lenyűgözd a HR-t!

  1. Mi a legnagyobb gyengeséged?

Természetesen egy interjún senki nem a gyengeségeiről akar beszélni, ezért ez a kérdés nagyon is összezavarhat is ilyen helyzetben. Viszont sokan nem tudják, hogy ennek a kérdésnek egyáltalán nem az a célja, hogy a munkaadó megtudja a legnagyobb gyengeségünket. A cél sokkal inkább az, hogy tudjuk-e a önmagunkat reálisan értékelni. Sokan a rejtett önfényezés útját választják olyan válaszokkal, mint „túl sokat dolgozom” vagy a vicceskedő irányba mennek el pl. „rendszeresen bejárok dolgozni”. Egyik sem túl okos.

A legjobb út, ha egy valóban negatív tulajdonságot választunk, aminek lehet pozitív felhangja. Például jó megoldás lehet ha azt mondjuk, hogy legnagyobb gyengeségünk a türelmetlenség. Persze, ez egy negatív tulajdonság, de azt is mutatja, hogy sok munkát tudunk és akarunk elvégezni.

  1. Miért akarsz itt dolgozni?

Bár meglepőnek tűnhet, sokan egyáltalán nem tudnak erre válaszolni. A kérdés valós célja az, hogy a munkáltató lássa, hogy utánanéztünk-e a cégnek és a pozíciónak. Olyan választ szeretnének kapni, amiből az derül ki, hogy lelkesek vagyunk és szívesen dolgoznánk a cégnél, és nem pedig azt, hogy lelkesen várjuk az első fizetést.

Interjú. Fotó: Shutterstock

  1. Hol képzeled el magad 5 év múlva?

Talán egyértelmű lehet, de ennek a kérdésnek a célja az, hogy a kérdezőink lássák, hogy van-e hosszútávú karriertervünk. Nem kelll, hogy lépésről-lépésre kitaláljuk az életünket 5 évre előre, de legalább egy-két általános célt meg kell határoznunk. És nem kell aggódni, a munkáltatók nem azt várják, hogy azt válaszoljuk, hogy ettől a cégtől szeretnénk nyugdjba menni. Fókuszáljunk arra, hogy milyen fontos a folyamatos fejlődés a szakmán belül.

  1. Mesélj el egy olyan helyzetet, amikor elrontottál valamit a munkában!

Vagy: mesélj el egy oylan helyzetet, mikor a dolgok nem úgy alakultak, ahogy előre eltervezted. Mindkét kérdés az állásinterjúk klasszikus eleme. Hasonlóan az első ponthoz, a kérdés itt sem igazából a hiba elemzése. Az interjúztatók itt azt akarják látni, hogy képesek vagyunk-e felelősséget vállalni a hibáinkért, illetve tudunk-e belőlük tanulni és szakmailag fejlődni. Semmiképp ne hibáztassunk másokat az adott hibáért, ez senkinek nem szimpatikus és azt mutatja, hogy nem vállalunk részt a felelősségben.

  1. Miért akarod elhagyni a mostani munkahelyed?

Sok jelölt ezt a kérdést szokta megragadni, hogy panaszkodjon a jelenlegi munkájáról vagy főnökéről. Ez pedig egy óriási hiba. Ha már az interjún panaszkodunk a mostani főnökünkről, a leendő főnök tudja, hogy róla is ugyanúgy fogunk panaszkodni egy év múlva. Semmiképp ne mondjunk itt negatív dolgokat. A jó irány az, hogyha mondunk pár jó dolgot a mostani pozíciónkról és hozzátesszük, hogy a jelenlegi cégünknél nincs igazán előrelépési lehetőség, ezért keresünk más lehetőségeket.