Siker

Az állásinterjúk legtrükkösebb kérdései - második rész

Egy állásinterjú nem arról szól, hogy jól érezzük magunkat. Ebben összességében egyetért mindenki. Folyamatosan bizonyítanod kell, hogy miért téged, a munkáltató pedig sokszor azt, hogy miért nem te vagy a megfelelő. Ilyen kérdésekkel:

A legutóbb összeszedtünk ötöt a legnehezebb kérdésekből, amik szinte minden állásinterjún elhangzanak, ma pedig folytatjuk még öt becsapós kérdéssel.

  1. Mesélj el egy olyan helyzetet, mikor egy nehéz helyzetet kellett megoldanod a munkában!

Ennek a kérdésnek az a valódi célja, hogy az interjúztató lássa, hogy mennyire hatékonyan tudsz nehézségeket megoldani, mennyire találod fel magad ha problémába ütközöl. Ezek a tulajdonságok nagyon értékesek egy munkahelyen, ezért erre a kérdésre mindenképp készülj előre egy jó történettel. Gondold végig a mostani vagy korábbi munkahelyeden töltött időszakot és válassz ki egy olyan helyzetet, ami először akár lehetetlennek tűnt, de végül mégis sikerült megoldani, mert nem adtad fel.

Fotó: iStock.com/Ridofranz

  1. Hogyan írna le téged a jelenlegi főnököd?

Ez a kérdés tökéletes lehetőséget ad, hogy felsorold a pozitív tulajdonságaidat. Koncentrált azokra, amik leginkább kapcsolódnak a munkádhoz, pl. “nagy elhivatottsággal és érdeklődéssel végzem a feladatom, szabadidőmben is szívesen képzem magam, így mindig tudom a legfrissebb technológiákat használni a munkám során.”

Ennél a kérdésnél tartózkodj a negatív tulajdonságoktól, még csak viccből se hozz fel semmi olyat, ami elriasztja az interjúztatót pl. “nagy elhivatottsággal és érdeklődéssel végzem a feladatom, már ha egyáltalán beérek dolgozni”.

  1. Mi volt a legnagyobb eredményed eddig a karriered során?

Még egy jó lehetőség arra, hogy kicsit tündökölj. Mindegy, hogy milyen nagy ereményt választasz, a legfontosabb, hogy jól tudd megmagyarázni, hogy miért is volt olyan fontos ez az eredmény neked vagy a cégednek. Még szimpatikusabb lesz a történet, ha belevonod a kollégáid szerepét is az elért eredménybe. Mert persze fontos, hogy kiváló munkaerő legyél, de az interjúztatók nagyon értékelik ha csapatban tudsz gondolgodni és dolgozni.

  1. Miért kellene Önt választanunk?

Nagyon fontos, hogy ennél a kérdésnél már teljesen tisztában legyél a munkakörrel és ismerd a céget, ahova interjúzol. Itt azt kell elmondanod, hogy az adott pozícióban hogyan illik bele a te tudásod és gyakorlatod. Ebből az interjúztató nemcsak azt fogja leszűrni, hogy mennyire lennél alkalmas a pozícióra, hanem azt is, hogy mennyire vagy tisztában a feladattal, amire jelentkeztél.

  1. Önnek van kérdése hozzánk?

Bár ez a kérdés csak egyszerű udvariasságnak tűnhet az interjúztatótól, valójában itt tudod a legjobban megmutatni, hogy jó lehetsz a feladatra. Soha ne mondd, hogy nincs kérdésed! Mindenképp készülj 4-5 kérdéssel, amik a munkakör részleteibe kérdeznek bele (és nem abba, hogy mikor érkezik a fizetés!). Ha konkrét kérdéseket tudsz feltenni az adott munkakörrel kapcsolatban, az interjúztató láthatja, hogy mennyire otthonosan mozogsz a területen és közvetve a szakmai rátermettségedet is bizonytja.