×

Siker

Különleges telefont épített egy mérnök lány

Justine Haupt nem szereti az okostelefonokat és nem akart esemesezni: így tényleg nem szorul kifogásokra, hogy miért nem ír üzeneteket a barátainak, családjának.  

Bár mérnökként lépést tart a modern technikával és annak folyamatos fejlődésével, Justine Haupt az okostelefonokat – pontosabban, ahogy ő fogalmaz, az „okostelefonok kultúráját” – nem tudta megszeretni. 

Munkába menet elszomorodik, amikor látja, milyen szinten uralják az életünket ezek a kütyük, és szeretné magát minél inkább távoltartani ezektől. Olyannyira, hogy menet közben nemcsak e-mailezni, messengerezni, hanem még esemesezni sem akar. 

Ezért körülbelül három éve kitalálta, hogy megépíti a saját különleges telefonját, amit mi leginkább egy régi, tárcsás készülék és egy modern mobiltelefon szerelemgyerekeként tudnánk félmondatban leírni. 

Justine egy, pontosabban kettő, számára fontos kis extrát is beépített a 10 cm hosszú, 7.6 cm széles és 2.5 cm vastag készülékbe: ha a férjét vagy az anyukáját szeretné felhívni, akkor csak benyom egy-egy gyorshívó gombot. 

Azt mondja, sosem gondolta volna, hogy pénzt is kereshet ezzel a találmányával, de miután feltöltötte a blogjára a saját, különleges kis telefonjáról szóló bejegyzést, akkor érdeklődés mutatkozott a készülék iránt, hogy az oldal összeomlott. 

A 34 éves mérnöknő ezt követően az egyik lelkes vevője javaslatára megalkotott egy olyan készletet, amit otthon ki-ki össze tud rakni magának. Egyedül a tárcsáról kell mindenkinek magának gondoskodnia régi vezetékes telefonokról, mert azokat már nem gyártják.

Ha te is odavagy az ötletért, megmutatjuk, honnan rendelhetők a mérnöknő telefonjai.