Siker

Éttermek is segítenek a magyar egészségügyi dolgozóknak

Sorra ajánlják fel segítségüket a magyar éttermek a magyar egészségügyben dolgozóknak, akik rengeteget dolgoznak a korona elleni harcban.

A végtelenül leterhelt és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak napjaink hősei. A nemrég alakult #Etesdadokit! Facebook-csoport Jókuti András és Keve Márton ötlete, mely egyre népszerűbb, több budapesti étterem és pékség is beszállt a koronavírus-járvány elleni küzdelembe – írja a hirado.hu.

A fantasztikus kenyereiről ismert Artizán pékség is támogatja a kezdeményezést, és a Szent János Kórháznak küldtek csomagot.

A Rosenstein étterem pedig heti háromszor visz meleg ételt a küzdelem epicentrumába, ahol a legnagyobb szükség van rá. Pénteken természetesen a legendás sóletjüket.

A Jacques liszt a Péterfy utcai kótház és baleseti központ egészségügyi dolgozói számára küldi kenyereit és péksüteményeit.

Az egyik ötletgazda, Keve Márton séf saját munkáját kínálta fel, így naponta akár 50–100 adag ételt is már garantáltan elkészítenek.

Szintén az egészségügyet segíti Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, akinek étterme ugyan zárva tart, de csütörtöktől napi 200 pizzát szállít számos budapesti kórházba az ott dolgozók részére, térítésmentesen.

“Szeretnénk elismerésünket és tiszteletünket kifejezni az egészségügyben dolgozók felé” – olvasható az étterem Facebookon közzétett írásában – írja az MTI.

A csatlakozó vállalkozások száma egyre csak nő, melyről bővebben a Világevő blogján is tájékozódhatunk.