Siker

Űrhajósnők üzentek, hogy segítsenek jobban viselni a bezártságot 

Három ismert űrhajós ezekkel a tanácsokkal szeretne segíteni, hogy akkor is maradjunk nyugodtak és éljük tovább az életünket, ha otthon kell maradnunk. 

A NASA űrhajósa, Anne McClain fél évet töltött a Nemzetközi Űrállomáson 2018-2019-ben, szóval ő is jól tudja, mi az az elszigeteltség. Ő a Twitteren azt írta követőinek: emlékezzünk, hogy a stressz akkor jelenik meg az életünkben, ha az elvárásaink nincsenek összhangban a valósággal. Ha ez utóbbit nem tudjuk megváltoztatni, akkor fókuszáljunk az előbbire – az elvásárokra. 

„Várjuk el magunktól, hogy másképp csináljunk bizonyos dolgokat. Hogy szükségünk lesz alkalmazkodásra. Hogy kikerülünk a komfortzónánkból. Hogy másokat helyezünk előtérbe” – írta McClain.

Christina Koch egy éve indult el az űrbe, ahonnan február elején tért vissza a Földre. Azt írta Twitteren, hogy az indulásánál megerősödött benne: a szerettei a legfontosabbak számára a világon, és ez a mostani helyzet ismét rádöbbentette őt erre. 

Jessica Meir jelenleg is a Nemzetközi Űrállomáson van, ő a következő kis emlékeztetőt küldte mindazoknak, akiket a reménytelenség érzése kerítene hatalmába manapság. „Innen fentről nem nehéz észrevenni, hogy ez az egész mindannyiunkat érint” – írta.