Siker

Kiborult a TikTok sztár, helyesírást tanít az ágyból

Egy TikTok felhasználó rövid leckét adott arról, hogy kell helyesen írni.

Kaszás Csenge a TikTokon nyújt segítséget azoknak, akik nem biztosak benne, hogy mit hogy kell írni. Csenge egy rövid videóban ad az igekötőkről nyelvtan leckét. A kommentelők pedig egyetértenek vele, hogy jó lenne odafigyelni, hogy helyesen használjuk a nyelvünket.

Hogy mindezt mennyire szórakoztatóan és jól érthetően magyarázza el, azért kattints a videóra és hallgasd meg magad!

A TikTok 15 másodperces videók készítésére és megosztására alkalmas app, amit főképp a 10-25 éves korosztály használ, akik valami jóval dinamikusabbat keresnek a Facebooknál. Korábban musical.ly néven ismert applikáció az elmúlt hónapokban többen használták az Egyesült Államokban mint a YouTube-ot, a Facebookot vagy az Instagramot. De nemcsak Amerikában, hanem Magyarországon is óriási népszerűségnek örvend a fiatalok körében: a legnagyobb magyar TikTok-sztárok közül vannak olyan, akik már több százezer rajongót tudhatnak mögött.

A feltöltött videók 15 másodperc hosszúak, és néha egy rövid történetet mesélnek el, máskor pedig a felhasználók zenére vagy előre felvett szövegre tátognak vagy táncolnak. Az applikáció úgy tartja magáról, hogy a TikTok „az időnek az a része, amelyben nem kell jól viselkedni.” De helyesen írni attól még lehet.