×

Siker

Nemzetközi zenei díjra jelölték Lajkó Félixet

Az idei rangos nemzetközi Songlines Music Awardson két magyar kiadású lemezt is jelöltek díjra, köztük Lajkó Félix és a Volosi közös albumát, valamint a Cimbalom Brothers Testvériség/Brotherhood című lemezét is.

A Cimbalom Brothers albumát a legjobb együtteseknek járó díjra jelölték, míg a neves hegedűművészt Lajkó Félixet és a lengyel származású Volosi közös lemezét pedig az európai zenék (Europe) kategóriában jelölték a neves díjra. A Songlines Music Awardson egyébként összesen hét kategóriában jelölnek díjakra együtteseket és zenészeket, így az, hogy a hét kategóriából kettő is magyar, nagy megtiszteltetés a hazai zenei kultúrának.  

View this post on Instagram

#repost #violinist🎻 #violinistsrock #band

A post shared by Lajkó Félix (@lajkofelixofficial) on

A vajdasági hegedűvirtuóz és a lengyel vonós által alakított közös produkció már tavaly májusban benevezett a versenyre ezzel a különleges közös lemezükkel. Az album zenei szempontból ötvözi a magas szintű vonós muzsikát az alternatív folklór műfajával. Ez az újszerű elképzelés pedig új minőséget hozott a nemzetközi zenei versenyen. 

A Lajkó – Volosi album egyébként már azelőtt is hatalmas elismeréseknek örvendhetett, tavaly a World Music Charts-on volt dobogós helyen hónapokon át, amely szerte a világon kiválogatja a legnépszerűbb klasszikus zenék közül a legtöbbet hallgatott darabokat. Ezt követően az album a Balkan World Music Charts listáján is sikeres lett, hiszen beválogatták 2019 legjobb albumai közé.  A Lajkó-Volosi album ráadásul mlg elnyerte a magyar Fonográf díjat. Reméljük a Songlines zenei versenyen is hasonlóan fog tarolni, és elnyeri a magyaroknak a rangos díjat a legjobb európai zenék kategóriában.