×

Siker

Ő lett idén a Borászok borásza

Áts Károlyt, a tokaj-hegyaljai Áts Családi Pincészet tulajdonosát választotta meg az év borászának az ország 50 legjobb borásza.

A 2020-as Borászok borásza verseny első díját Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója adta át az etyeki Rókusfalvy Birtokon.

A borverseny megnyitóján Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy a járvány miatt a borfogyasztás is jelentős mértékben visszaesett, ezért a borászok és a szakmai szervezetek együttműködése a tárcával lehetővé tette, hogy már most megkezdődhessen a támogatások igénylése.

Áts Károly tokaj-hegyaljai borász (k), a Borászok borásza 2020 díj nyertese az elismerés átadóünnepségén az etyeki Rókusfalvy Birtokon. Mellette Ipacs Szabó István villányi, Bárdos Sarolta és Bodó Judit tokaj-hegyaljai, valamint Heimann Zoltán szekszárdi borászok (b-j), a díj többi jelöltje. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az év borásza Áts Károly tokaj-hegyaljai borász lett, aki ahogy meséli, a szőlőben nőtt fel, és édesapjától leste el a fogásokat. Családi pincészetüket 2012-ben alapították Mád meghatározó dűlőiben. A termést tarcali pincékben dolgozzák fel – olvasható a pincészet honlapján. 2012-ben Áts Károlyt az Év bortermelőjének választották, az Áts Családi Pincészet éves szinten 12.000 palackot állít elő.