Siker

79 évesen újra a slágerlista élére került

Bob Dylan a legidősebb élő zenész, akinek új dalokat tartalmazó albuma a brit slágerlista élére került.

Az irodalmi Nobel-díjas amerikai énekes-dalszerző 39. albuma, a nemrég debütált Rough and Rowdy Ways 34 ezer eladott példánnyal tört az élre, ebből 29 ezer darab cd-n kelt el – írja a hirado.hu.

A 79 éves sztár Paul Simon amerikai zenészt előzte meg, aki 74 éves volt, amikor Stranger to Stranger című lemeze 2016-ban az eladási lista első helyét foglalhatta el – írja a BBC hírportálja.

Benicassim, 2016. október 13.2012. július 13-án a spanyolországi Benicassimban rendezett Nemzetközi Zenei Fesztiválon készült kép Bob Dylan amerikai énekesről, dalköltőről. A Svéd Akadémia 2016. október 13-án bejelentette, hogy Bob Dylannek ítélte oda idén az irodalmi Nobel-díjat. (MTI/EPA/Domenech Castello)

Minden idő legidősebbje a brit slágerlistákon a tíz napja, 103 éves korában elhunyt Vera Lynn, a britek közkedvelt háborús énekesnője, aki legnagyobb slágereinek gyűjteményével 2009-ben, 92 évesen lett listavezető. A halála utáni héten centenáriumi albuma ismét bekerült a top 20-ba.

A Rough and Rowdy Ways nyolc év után Dylan első adag új dala. A kritikusok rajongással fogadták. A lemez 56 évvel azután tört a listák élére, hogy az amerikai legenda először lett listavezető. A nagy sikerű lemez a The Freewheelin’ volt, Dylan második stúdióalbuma.

Az új lemez Dylan kilencedik listavezető lemeze, ezzel a minden idők legtöbb első helyének mezőnyében a Queen és az Abba mellé került.