×

Siker

Rajonganak a fiatalok az apapótló Youtuber videóiért

Rob Kenney megmutatja, hogyan köss nyakkendőt és hogy ellenőrizd a keréknyomást. Is.

A kansasi Rob Kenney-t 14 éves korában elhagyta az édesapja, és családi konfliktusok miatt szülők nélkül volt kénytelen felnőni. Ez idéződött fel benne, amikor a karantén idején gondolt egyet, és videócsatornát indított fiataloknak. Nagyon hamar hihetetlen népszerűségre tett szert mint „apapótló Youtuber”.

Fotó: Youtube

Kenney és felesége 29 éve házasok, két felnőtt gyerekük már régen elköltözött otthonról. A férfi azt gondolta, ha a gyerekeinek már nincs rá szükségük a mindennapokban, hát segít más fiataloknak – hiszen ő tudja, milyen az, amikor nincs szülő, akihez fordulhat a tanácstalan tinédzser.

Az ötvenes éveiben járó férfi „Dad How do I?” – “Apa hogyan? címmel YouTube-csatornát indított, gondolván: ez a legegyszerűbb módja a segítségnyújtásnak. Sorra töltötte fel a videókat, amelyekben alapvető információkat adott a fiataloknak, a nyakkendőkötéstől az ingvasalás mesterfogásain keresztül a hatékony duguláselhárításig. Még a guminyomás és az olajszint ellenőrzéséről is töltött fel praktikus tanácsokat az „apapótló Youtuber”.

Az ötlet és a kivitelezés is elsöprő sikert aratott, Kenney-nek egyik napról a másikra több milliós követő- és rajongótábora lett. Az apát a fiatalok hamar elárasztották hálás visszajelzésekkel és üzenetekkel, ő pedig külön köszönet-videóban reagált minderre, amiben elmondja: tudja, hogy a tippjei, a tanácsai nem feltétlenül a legjobbak, de szeretettel adja azokat.

„Soha nem akartam gazdag és sikeres lenni” – mondta egy interjúban. „Egyetlen célom az volt az életben, hogy jóravaló felnőtteket neveljek. Nem jó gyerekeket, hanem jó felnőtteket. Talán a nehéz gyerekkorom miatt alakult így” – magyarázta.

Rob Kenney videóinak elképesztő sikere bizonyítja, hogy a pozitív apakép nagyon fontos sok millió fiatal számára – ha másképp nem, hát online…