×

Siker

Megható gesztussal állít emléket Benedek Tibornak volt csapata

Megváltozik az UVSE vízilabdacsapatának címere, melybe bekerül a június 18-án elhunyt Benedek Tibor monogramja, valamint a 8-as sapkaszámát szimbolizáló jel.

A csapat közösségi oldalán közzétett bejegyzésben kiemelték: a címer felső részébe belekerült Benedek Tibor monogramja, és egy, a 8-as sapkaszámát szimbolizáló, valamint egyben a végtelent is ábrázoló jel.

Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az UVSE szakmai igazgatója, majd vezetőedzője június 18-án, életének 48. évében, súlyos betegség után hunyt el. A posztban kitértek a klub kezdeményezésére, miszerint a jövőben Újpest Vízilabda Sportegyesület néven szerepelhessenek.

View this post on Instagram

Az UVSE elnöke, Lovas Péter közleménye! “Tartoztunk annyival magunknak, hogy ezt a levelet elküldjük. 12 éve, mikor az UTE vízilabda szakosztálya megszűnt, minket lefoglalt, hogy megteremtsük a feltételeket sportolóink számára. Ezalatt az UTE levédette az "Újpesti Vízilabda" védjegyet. Előáll az a furcsa helyzet, hogy mindenki "újpestiként" ír, beszél rólunk, csak mi nem hívhatjuk így magunkat. Azt gondoltuk, hogy amennyiben az UTE – aki mára már a tagságát sem újította meg a Magyar Vízilabda Szövetségben – indíttatást érzett volna arra, hogy ismét vízilabda szakosztályt hozzon létre, az elmúlt 12 évben talált volna rá alkalmat. Így az alábbi levelet elküldtük. A választ nem teszem közzé, nem lenne elegáns. Tanácsokat tartalmaz, és egy nemleges választ, ami természetesen nagyon nem lepett meg bennünket. Így maradunk UVSE VÍZILABDA SPORTEGYESÜLET. Egyelőre. A címerünk azért egy kicsit megváltozik. Ennyivel tartozunk Benedek Tibornak. Aki pedig újpesti vízilabdát szeretne látni, azokat szeretettel várjuk a mérkőzéseinket.”

A post shared by UVSE Waterpolo (@uvsevizilabda) on

„Előáll az a furcsa helyzet, hogy mindenki újpestiként ír, beszél rólunk, csak mi nem hívhatjuk így magunkat. Azt gondoltuk, hogy amennyiben az UTE – aki mára már a tagságát sem újította meg a Magyar Vízilabda Szövetségben – indíttatást érzett volna arra, hogy ismét vízilabda szakosztályt hozzon létre, az elmúlt tizenkét évben talált volna rá alkalmat” – áll az UTE klubigazgatójának, Őze Istvánnak címzett levélhez adott magyarázatban.

Ebben Lovas Péter UVSE-elnök arra kérte a sportvezetőt, hogy használhassák az UTE által levédett „Újpesti Vízilabda” megnevezést. A közlemény megjegyzi, kérésükre „tanácsokat és egy nemleges választ” kaptak. Hozzátették: ez azonban „nagyon nem lepte meg őket”.

„Így a csapat neve egyelőre marad UVSE Vízilabda Sportegyesület. Egyelőre” – áll a közlésben.

A nemes gesztusról Epres Panni, Tibor felesége is megemlékezett. Az egykori modell  – aki Tibor halála óta csak ritkán posztol – Instagaram oldalán megosztotta a képet. Panni posztjából most sem maradt le a fekete szív és a #benedeknévagyok hashtag.