×

Siker

Vírusellenes farmerkollekciót dobnak piacra

Ha a koronavírus ellenszerére gondolunk, inkább a kórházak és kutató intézetek jutnak eszünkbe, mint a ruhaboltok. Ám egy svájci textiltervező cég most egy fantasztikus újítással vegyíteni fogja a kellemest a hasznossal.

A kutatók már több hónapja szakadatlanul dolgoznak a levegőben terjedő koronavírus ellenszerén, ám úgy tűnik ez a megoldás olyasmi lesz, amire senki sem számított: egy különleges, vírusellenes farmernadrág segíthet majd a koronavírus-járvány megfékezésében.

A HeiQ nevű svájci textiltervező cég megalkotott egy vírusblokkoló technikát, a HeiQ Viroblock-ot, ami a világon jelenleg a legelső helyen áll a bizonyítottan is hatékony antivírus-technológiák között. A HeiQ Viroblock megakadályozza a Covid-19 behatolását ezen a textílián, illetve az egész testre hatással van a belőle párolgó antivírus szérum.

Fotó: Shutterstock

A cég már közre is működik a DL1961 és a Warp + Weft farmergyártó cégekkel, hogy karöltve egy teljesen más divatkollekciót dobjanak piacra, mint amiről valaha is álmodtunk. A farmergyártók antimikrobiálos és szárítási technikával adják hozzá folyadék formájában a antivírust a nadrágokhoz. Az már biztos, hogy alig várjuk, hogy itthon is árulni kezdjék ezeket a farmerokat!