×

Siker

Világhírű hollywoodi rendező csatlakozik Mundruczó Kornél új filmjének stábjához

Az Oscar-díjas Martin Scorsese producerként csatlakozik Mundruczó Kornél első angol nyelvű filmjéhez. A Pieces of Woman című filmnek, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz világpremierje szeptemberben.

A magyar rendező munkáit már régóta figyelemmel kíséri a tengerentúli szakma. Többek között a cannes-i filmfesztiválon is bemutatott Un certain regard és a fődíjas Fehér isten című filmjeivel ért el nemzetközi sikereket, most pedig a rendező meghódítja Hollywoodot is.

A Pieces of Woman Mundruczó Kornél hetedik, egyben legelső külföldi gyártású filmje. Az alkotásban olyan világsztárok tűnnek fel, mint az Oscar-díjas Ellen Burstyn, Molly Parker, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, a főszerepeket pedig Vanessa Kirby és Shia LaBeouf játsszák.

A filmet Jancsó Dávid vágja, akivel immár az ötödik alkalommal dolgozik együtt a rendező. Az operatőr a díjnyertes, norvég Benjamin Loeb, a látványért a kanadai Sylvain Lemaitre felelős, a különleges zenét pedig az Oscar-díjas zeneszerző, Howard Shore álmodja meg.

Fotó: iStock.com/DFree

De talán a legnagyobb meglepetés, hogy a film executive producere nem más, mint a modern filmművészet egyik legelismertebb alkotója, akinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az Az ír, A Wall Street farkasa, a Viharsziget, vagy akár a Taxisofőr.

Biztos sokakat furdal a kíváncsiság, hogy vajon mitől olyan különleges ez a film, hogy épp Martin Scorsese a producere? Nos, azt már tudjuk, hogy a Pieces Of Woman Mundruczó Kornél eddigi legszemélyesebb nagyjátékfilmje, melynek forgatókönyvét Wéber Kata saját, többszörösen díjazott színdarabja alapján írta. A film történetében egy bostoni házaspárt Marthat és Sean Carsont (Vanessa Kirby és Shia LaBeouf) ismerhetünk meg, akik végre szülői örömök elé néznek. Azonban az otthonszülés következtében Martha élete legszörnyűbb tragédiáját éli meg, elveszíti a gyermekét. Ez a mély, spirituális film egy fiatal édesanya és családja gyászát tárja elénk, különleges filmes eszközökkel. Martha végül képes lesz új életet kezdeni, megtalálni a saját útját, és megtanul majd együtt élni a hatalmas veszteséggel.

„A Pieces of a Woman számomra egy mély és egyedülállóan megindító tapasztalás volt. Az első jelenettől fogva megragadott, és ez az élmény csak fokozódott, ahogy néztem, miközben elbűvölt a filmkészítés és a pazar színészi játék, amelyben régi kollégám, Ellen Burstyn is ragyog. Úgy érzed, mintha egy családi krízis és egy erkölcsi konfliktus örvényébe csöppentél volna, annak apró részleteivel együtt, melyek gonddal és együttérzéssel, de bírálat nélkül vannak megrajzolva  fogalmazott a filmről Martin Scorsese”.