Siker

Csodálatos jótékonysági siker a Magyarok Kenyere Programon

Az idei Magyarok Kenyere elnevezésű jótékonysági programon az eddigi legtöbb, mintegy 791 tonnányi gabonát juttattak el a nélkülöző családoknak. 

A Magyarok Kenyere akciót immár tizedik alkalommal rendezték meg. A programban a hazai gazdák gabonát adományoznak nélkülöző honi és határon túli magyar családoknak. Az idei akcióban nem csak a vírushelyzet, de még az aszály is megnehezítette a gabonatermelést, mégis az eddigi legtöbb, mintegy 26 tonna búzát tudtak elajándékozni a gazdák. 

A kezdeményezés tíz évvel ezelőtt Baranya megyéből indult el. Kezdetben csupán néhány száz felajánlás érte el a szegény családokat, mára ez a szám megsokszorozódott. 2020-ban a koronavírus járvány és az aszály is nagy kihívást jelentett, mégis  5700 termelő fogott össze, hogy együttes, kemény munkával több ezer család mindennapjait könnyíthessék meg.  

Fotó: Shutterstock

„A vírus miatt megváltozott társadalmi és gazdasági környezet mindenkitől összefogást követelt meg „. – mondta Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselője a program megnyitóján. A képviselő szerint az idei év kimagasló eredménye a magyar gazdák önzetlenségének és szorgalmának köszönhető.

Az eddigi legnagyobb rekord 791 tonna gabona lett, amit a Katolikus Karitasz segítségével juttatnak el a rászorulókhoz.