×

Siker

Fantasztikus magyar siker a nemzetközi asztrofotós pályázaton

Schmall Rafael, aki a Zselici Csillagpark egyik kiemelkedő fotósa, rangos díjat nyert el a greenwichi királyi múzeum által szervezett Insight Investment Astronomy of the Year 2020 pályázaton.

A világűr és a csillagok fényképészeinek legnagyobb nemzetközi versenyén Schmall Rafael elnyerte az Ember és az Űr nevet viselő kategória első helyezését. A Technológia börtönében című díjnyertes kép -a bravúros fototechnikai megoldáson kívül- a témaválasztásával nyerte meg a zsűrit. A fotó arra a nagy problémára hívja fel a figyelmet, hogy az égbolton egyre sokasodó műholdak erős fénye miatt az asztrofotósoknak egyre nehezebb dolguk van, hogy éles és szép képeket készíthessenek az égboltról

A Technológia börtönében ( The Prison of Technology)

A lehengerlő eredmény sikerét az is növeli, hogy a nemzetközi versenyen már másodjára kap díjat magyar származású asztrofotós. Tavaly Francsics László vihette haza a megtisztelő díjat. 

Schmall Rafaelt már több éve figyelemmel kíséri a csillagászati fotós szakma, pár éve kiemelkedő elismerésben részesült a Nasa-tól, és kétszer nyerte el a National Geographic Magyarország az Év asztrofotója díját. 

Schmall Rafael képeiből az érdeklődők állandó kiállítást tekinthetnek meg a Kaposvárhoz közeli Zselici Csillagparkban.