×

Siker

Több díjat is begyűjtött egy magyar pezsgő a nemzetközi versenyen

Minden eddiginél több, 775 minta érkezett Magyarország egyetlen nemzetközi borversenyére, a VinAgorára, melynek zsűrije 7 nagyarany-, 140 arany- és 94 ezüstérmet, 6 Champion díjat, valamint további 19 különdíjat osztott ki.

A Garamvári Pincészet egyik pezsgője – ami a Lidl Magyarország saját márkás terméke – ebből egy Champion, három arany és három ezüst díjat nyert a 21. VinAgoán. A díjak az áruházlánc azon innovációit és egyben törekvéseit ismerik el, melyek a Lidl a magyar borkultúra és hazai borászatok melletti elköteleződését bizonyítják.

A VinAgora Borversenyen elnyert Champion díj egy gyümölcsöző együttműködés eredménye, melyet az áruházlánc és a Garamvári Pincészet több éves, kiváló kapcsolatát megkoronázandó, közös munkaként megvalósult, kimagaslóan jó ár-érték aránnyal rendelkező, tradicionális eljárással készülő saját márkás Pannon Imperial Extra Dry pezsgője érdemelt ki.

A pincészet részéről Garamvári Zsuzsa elmondta, hogy a pezsgőkészítés során tisztelik a Champagne–i hagyományokat – ezért technológiában és gépekben is ugyanazt használják– de pezsgőiket a balatoni terroir adta jellegzetességek gazdagítják. Filozófiájuk szerint egyedi pezsgőket készítenek, melyekben megmutatkoznak az évjárati hatások és kiemelkedik a fajta jelleg is.

Fotó: ridikul.hu

A Garamvári Vencel irányításával működő budafoki Pezsgőpincében évről évre egyre jobb minőségű pezsgők készülnek el, aminek már eredménye is van. A megfelelő alapbor készítéséhez a balatonlellei dűlőkben 12 hektár Chardonnay és 7 hektár Pinot Noir, kiegészítő fajtaként pedig Pinot Blanc található.

A Garamvári Vencel irányításával működő budafoki Pezsgőpince. Fotó: ridikul.hu

„Örömmel tölt el bennünket, hogy e neves borversenyen a Champion díj, azaz a főkategória nyertes mellett további három arany és három ezüst díjat is elhozhattunk. Büszkék vagyunk egyedülálló borkínálatunkra és arra, hogy diszkontáruházként immár a szakma által nemzetközileg is elismert és díjazott, kiváló minőségű, elérhető áron kapható, saját márkás pezsgőket és borokat kínálhatunk vásárlóinknak – mondta Tőzsér Judit, az áruházlánc vállalati kommunikációs vezetője.