×

Siker

Magyar fiú a világ legjobb makrofotósa

Koncz-Bisztricz Tamás tavaly a világ Legjobb Ifjú Madárfotósa díjat nyerte meg, idén pedig a Legjobb Ifjú Makfrófotós elismerésést zsebelte be.

Míg tavaly a világ legjobb madárfotósa lett, idén elhozta a legjobb ifjú makrófotós díját a 16 éves Koncz-Bisztricz Tamás. A fiatal fotós sorra nyeri a nemzetközi versenyeket, rengeteg pályázaton vesz részt.

Kicsivel több, mint egy éve örülhettünk annak, hogy egy 15 éves magyar fiú lett a világ Legjobb Ifjú Madárfotósa, és most ismét gratulálhatunk neki, ugyanis ezúttal a világ Legjobb Ifjú Makrófotósa címet kapta meg. De a pályázaton több magyar természetfotós is remekelt.

Mutatunk pár képet Koncz-Biszticz Tamás munkásságából:

A fiú a Kis gömböc című képpel indult a fotópályázaton, ami egy apró gömbugrókát ábrázol. A turistamagazin.hu beszélt a fiatallal, aki elmondta, hogy imádja a természetet fotózni, tavaly december óta pedig apró állatokat is szívesen lencsevégre kap.

A Close-up Photographer of the Year egy nagyon friss verseny, Tracy és Daniel Calder alapította. Mindketten fotós témájú magazinok munkatársai és imádják a makrófotográfiát. Tracy maga is fényképez, már 20 éve dolgozik fotós magazinoknál, kettőnek szerkesztője is, emellett fotózást is oktat, valamint szerzője egy kifejezetten makrófotózással foglalkozó könyvnek is.

További érdekességek a versennyel kapcsolatban a turistamagazin.hu oldalon olvasható.