Siker

A Drakulics elvtárs nyitja a nemzetközi filmfesztivált

Bodzsár Márk nagy sikerű Drakulics elvtárs című filmje nyitja október 8-án a luxemburgi CinÉast filmfesztivált.

Október 8. és 25. között 13. alkalommal rendezik meg a közép-európai kortárs mozi izgalmas, új alkotásait felvonultató seregszemlét. A fesztivál CinéFocus elnevezésű programját idén a „gazdag filmörökségéről híres és mindig meglepő újdonságokkal, kiváló és merész filmekkel előrukkoló” magyar filmgyártásnak szentelik –  – közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel.

Fotó: InterCom/Gerő Elektra

A programban hat mozifilm és két rövidfilm lesz látható. A luxemburgi közönség megnézheti Bodzsár Márk Drakulics elvtárs, Kocsis Ágnes Éden, Hartung Attila FOMO, Hajdu Szabolcs Békeidő és Orosz Dénes Seveled című közönségkedvenc alkotását.

A versenyprogramba meghívást kapott Felméri Cecília magyar-román koprodukcióban, Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál című alkotása. A filmben egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A Spirál november 19-én mutatkozik be a magyar mozikban.

Kölcsey Levente, a locarnói filmfesztivál válogatásában debütált Szünet és Szöllősi Anna Helfer című diplomafilmje is látható lesz a CinéFocus programban.