×

Siker

Hámori Ildikó lett a legjobb Portugáliában

Hámori Ildikót választották a portói Femme International Filmfestivalon legjobb főszereplőjének.

A Pilátus januárban Milánóban, a MIFF Awards-on a legjobb film díját nyerte el, emellett a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját is megkapta ugyanitt. A filmet jelölték a legjobb forgatókönyv díjára (Somogyi György és Szélesi Sándor), Györgyi Anna pedig a legjobb női főszereplő nomináltjai között volt. A Pilátus operatőrét, Hartung Dávidot nemrég díjazták a South East European Filmfesztiválon Los Angeles-ben is. Dombrovszky Linda filmje az Indianapolisi Nemzetközi Filmfesztiválon is szerepelt, novemberben pedig Dallasban és a 44. Sao Paolo-i Nemzetközi Filmfesztiválon is versenyez – írja a szinhaz.online.

A Golden Globe legjobb idegen nyelvű filmjéért is versenyben van még Dombrovszky Linda Pilátusa, mert bekerült a Foreign Language Film Series 2021 programba, innen fogják kiválasztani a díjra jelölteket.

Fotó: facebook.com/szabomagdapilatus/

A film története az, hogy egy idős vidéki asszony, Anna, megözvegyül. Lánya, a városban orvosként dolgozó Iza úgy gondolja, úgy lesz a legjobb, ha magához veszi az édesanyját. A saját közegéből kiszakított Anna és a nagyvárosi életet élő Iza kapcsolata azonban sehogyan nem működik, és Anna lassacskán elsorvad ebben az őszinte szeretetet nélkülöző együttélésben.

A tervek szerint 2020. november 1-jén mutatják be a filmet a Dunán.