Siker

Kiderült, hogy ki kapta az Év Múzeuma díjat

Idén 12 jelölt versenyzett az Év Múzeuma díjért a „nagy múzeumok” kategóriában, az elismerő első díjat végül a Ludwig Múzeum nyerte el. A múzeumok szakmai szervezete, a Pulszky Társaság alapította díj történetében először kapott egy tisztán kortárs művészeti profilú múzeum ilyen nagyszerű elismerést.

A kuratórium tagjai külön kiemelték a Ludwig Múzeum kortárs művészetek kutatásában elért tudományos eredményeit, a múzeumi tartalmak különleges előadómódját, közreadását, illetve a látogatófogadás és a múzeumi szolgáltatások fejlesztése terén nyújtott teljesítményét – írja a fidelio.hu.

A Ludwig Múzeum 2019-ben ünnepelte az alapításának 30. évfordulóját Ludwig 30 címmel, ahol a látogatók ingyen tekinthették meg a pop-up kiállításokat, illetve több interaktív programban vehettek részt. A Ludwig Múzeum abban is kiemelkedik más múzeumok közül, hogy újító, modern programokat szerveznek, melyekbe bevonják az odalátogatókat, és abban is, hogy a múzeum kommunikációs tevékenységen át egészen a társművészeti programokig reflektál napjaink kihívásaira. „A cél egy olyan intézmény bemutatása volt, amely nem csak a múltra, de a 21. századra is nyitott, sokszínű, kezdeményező és megújulásra kész.”

Az intézmény másik kiemelkedő erőssége a múzeumpedagógiai munka. A Ludwig Múzeum kitüntető figyelmet szentel a hátrányos helyzetű látogatókra és a fiatalokra. A múzeum ezek kapcsán nemzetközi elismerésben is részesült, a magyar múzeumok közül elsőként elnyerte a Global Fine Art Awards díját.

Jelenleg is egy egészen különleges tárlat látható, BarabásiLab: Rejtett Mintázatok címmel, mely január 17-ig látogatható.