×

Siker

Törött lábbal, egyedül töltött 40 órát a sivatagban

A 67 éves férfi nem él unalmas életet. Több halálközeli élménye is volt, és túlélt már áramütést és cápatámadást is. Most pedig egy túrázás miatt került veszélybe.

Túrázni jó dolog, de nem mindig veszélytelen. Ezt megtanulta a 67 éves Robert Ringo is, aki az Egyesült Államokban, a Joshua Tree Nemzeti Parkba ment kirándulni, aminek a vége majdnem tragédia lett.

Történt ugyanis, hogy Robert a túrázás közben nagy bajba került, amikor a Joshua Tree Nemzeti Park területén egy sivatagos rész szilái között elesett. Annyira szerencsétlen volt a baleset, hogy eltörte az egyik lábát és nem tudott mozdulni, magatehetetlenül feküdt. Magában is nagy probléma ez, főleg, ha hozzátesszük, hogy egyedül indult útnak, és nem volt hálózat a telefonján. Csak két liter víz volt nála, és pár útközben talált bogyós gyümölcs.

Fotó: https://edition.cnn.com/2020/07/24/us/injured-hiker-joshua-tree-trnd/index.html

„Szomjas voltam, és féltem attól, hogy a nagy melegben hőgutát kapok – emlékezett vissza. – Bíztam benne, hogy korábban rám találnak, de végül úgy alakult, hogy negyven órát feküdtem a sivatag közepén. Az mentett meg, hogy mielőtt elindultam volna a túrára, az autóból kiszállva elküldtem a fiamnak a GPS-koordinátáimat – idézi a férfit a csupasport.hu.

Robert Ringo fia, Ryan amikor észlelte, hogy édesapja nem jelentkezik és elérni sem tudja, már sejtette, hogy baj lehet. Azonnal felvette a kapcsolatot a helyi mentőcsapatokkal, átküldte nekik a kapott koordinátákat, és megindult a keresés. Legalább harmincan kutattak a sérült férfi után, végül egy helikopter talált rá.