×

Siker

Megvannak Az Év Szaloncukra 2020 díj győztesei

Az idei év volt az első, hogy az Év Szaloncukra versenyt megszervezték. A civil kezdeményezésre az összes hazai gyártó meghívást kapott és a cégeken múlt, hogy milyen kategóriában, mivel indulnak a versenyen.

A nagy cégektől kezdve a kisebb, kézműves gyártókon át, közel az összes szaloncukor készítő részt vett a versenyen, fontos volt a kiírásnál, hogy a különböző étel összetevőkre érzékeny fogyasztók, a kis pénzből gazdálkodók és az újdonságot keresők, valamint a gyermekeknek vásárlók számára is segítségül lehessenek a választásban. Ezért az Év Szaloncukra díj mellett a gluténmentes, laktózmentes, cukormentes szaloncukrok, valamint az olcsóbb szaloncukrok közül is megkeresték a legjobbakat. A legjobb zselés szaloncukor, a legjobb új íz és a gyerekek kedvence extra kategóriaként került be, így ezekben a kategóriákban csak egy győztest hirdettek.

Fotó: Az Év szaloncukra

Az Év Szaloncukra verseny első helyén a kiskunlacházi Demeter Chocolate sós-karamellás szaloncukra, második helyen a gyulai Kézműves Cukrászda kókuszkrémes szaloncukra, míg a harmadik helyen a maklári Stühmer pisztácia krémes szaloncukra végzett.

Ezen kívül rengeteg kategóriában hirdettek győztest, amit felsorolunk itt is, de hosszabban az Év szaloncukra honlapon is kaphattok információkat.

A díjazottak:

Az Év Szaloncukra győztesei:
1. Demeter Chocolate – sós-karamellás szaloncukor
2. Kézműves Cukrászda (Gyula) – kókuszkrémes szaloncukor
3. Stühmer – pisztácia krémes szaloncukor

Az Év Kézműves szaloncukrai:
1. Kézműves Cukrászda (Gyula) – mogyorónugátos tejcsokoládés szaloncukor
2. Demeter Chocolate – Irsai Olivér szőlőpálinkás szaloncukor
3. Sulyán Cukrászda – sós-tökmagos fehércsokoládés trüffel szaloncukor