Siker

Oscar-esélyes Mundruczó Kornél filmje

A film főszereplőjét, Vanessa Kirby-t a legnagyobb Oscar-esélyes színésznők között emlegetik a Pieces of a Woman című filmben nyújtott alakítása miatt.

Az idei  Velencei filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatták Mundruczó Kornél (Fehér isten, Jupiter holdja) magyar-kanadai koprodukcióban készült drámáját, a Pieces of a Womant is Vanessa Kirby, Shia LaBeouf és Ellen Burstyn főszereplésével. Az újszülött gyermekének elvesztését gyászoló nőt megjelenítő Vanessa Kirby alakításával elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat is. A film pedig megkapta a 30 fiatal diákból álló zsűri legjobb filmnek járó díját is.

Vanessa Kirby-t pedig egyre inkább esélyesnek tartják, hogy az Oscar-díjra is bejelentkezhetett ezzel a szereppel, ahol nem is indulna rossz esélyekkel. A fidelio.hu oldalán részletes összefoglalót kapunk a filmmel kapcsolatos összes hírről.

Hamarosan már mi is láthatjuk a filmet a Netflixen, addig is álljon itt az előzetese:

A film forgatókönyvét Wéber Kata saját színdarabja alapján írta. Mundruczó Kornél első angol nyelvű külföldi gyártású filmjének executive producere Martin Scorsese.

A produkció közleménye szerint a rendező hetedik nagyjátékfilmje egy tragikus otthonszülés következményeinek történetét meséli el Bostonban. Miközben a fiatal édesanya (Vanessa Kirby) gyásza egész családját megrázza, a nő saját utat választ, amely során nemcsak megtanul együttélni a veszteségével, de képessé is válik a továbblépésre.