×

Siker

Az aranylábú Szász Kitti harmadik lett az online vb-n

Szász Kitti nem először bizonyította be, hogy zseniális precizitással rúgja a bőrt, de az idei Red Bull Street Style világbajnokságon különösen kitett magáért. Szász Kitti ugyanis elhozta hazánknak a megtisztelő harmadik helyezést, ezzel pedig beírta magát a street style futballisták nagyjai közé.  

Az idei Red Bull Street Style kissé más körülmények között zajlott mint eddig, hiszen a világbajnokságot online rendezték meg. A versenyzők, a bírók és a nézők egyaránt online voltak jelen az eseményen, de ettől még a versenyprogram mit sem változott. Két játékos válaszolt egymás kihívásaira három intenzív fordulóban. A hónapokig tartó Red Bull Street Style világbajnokságra 11 ország 24 játékosa került be.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kitti Szász (@kittifree) által megosztott bejegyzés

A női világdöntőn végül a francia legenda, Mélody Donchet, a norvég Erlend Fagerli, a futball szupersztár Cesc Fàbregas és a magyar Szász Kitti kerültek be a női kategória legjobbjai közé. 

Szász Kitti végül a harmadik helyet szerezte meg az angliai Lia Lewisszal szemben. A profi futballista lány nagyon élvezte az online döntőt, de azért természetesen jobban örült volna, ha élőben bizonyíthatott volna.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kitti Szász (@kittifree) által megosztott bejegyzés

„A felkészülés ugyanolyan volt, de az online versenyben voltak különbségek. Más volt a hangulat: hiányzott a közönség és az ellenfelem. Idén ráadásul karatemozdulatokat csináltam, amiket hatásosabb az ember feje fölött bemutatni, mint egy kamerának.” – mesélte Kitti, aki biztos hogy jövőre is részt vesz majd a versenyen. 2021-ben egyébként a Red Bull Street Style egy kombinált kvalifikációs folyamattal tér majd vissza Spanyolországban, amelyen remélhetőleg már szemtől szembe mérhetik össze tehetségüket ezek a csodálatos futballisták!