×

Siker

Elképesztő magyar siker a Pezsgő Világbajnokságon

Az idei CSWWC Champagne és Pezsgő Világbajnokságon aranyéremmel térhetett haza a magyar pezsgő, a somlói borászat pezsgője pedig két ezüstérmet is elhozott,

A Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum névre keresztelt magyar pezsgő egyszerűen szólva isteni finom lehet, hiszen nemcsak a legelismertebb, de egyben a legszigorúbb nemzetközi versenyen lett aranyérmes, ahol kizárólag pezsgőket értékelnek. A hetedik éve megrendezett bajnokságon a világ mintegy 30 országa vett részt. A három fős zsűri a verseny biztonságos és zavartalan lebonyolítás érdekében egy angliai birtokra vonult el, ahol többszörös koronavírus tesztelés után kezdték meg a munkát. A zsűritagok egytől-egyig mind elismert pezsgő szakértők voltak, akik két héten át kóstolgatták bekötött szemmel a jobbnál jobb minőségi italokat. A versenyen csak a legjobbakat díjazták, így kizárólag arany- és ezüstérmeket hirdettek ki.

Fotó: Shutterstock

A kelet-európai mezőnyből végül Magyarország és Bulgária nyert aranyat. A Kreinbacher Brut Classic 2016 Magnum tradicionális módon készült furmint és chardonnay szőlőkből, amit három éven át érleltek. Ha az aranyérem nem lenne elég, még két ezüstéremmel is büszkélkedhetünk, hiszen a Somló megyei Kárászteleki Borpincészet két ezüstéremmel zárta a versenyt Blanc de Blancs és Classic Brut pezsgőjével. Természetesen, mivel a tradicionális pezsgők szülőhelye Franciaország és Olaszország, ők vitték haza a legtöbb aranyérmet, de pontosan emiatt olyan nagy elismerés, hogy a magyar pezsgő is kitüntető figyelmet és sikert aratott a világ legjobb pezsgőinek bajnokságán.