×

Siker

Különdíjat nyert a Puskás Aréna

Újabb építészeti elismerést érdemelt ki a Puskás Aréna, A legszebb sportlétesítmény különdíját nyerte a Prix Versailles építészeti díjkiosztón.

A Prix Versailles építészeti versenyen olyan nagyszabású épületekkel mérték össze a magyar arénát, mint a londoni Tottenham Hotspur Stadion, a moszkvai VTB Aréna vagy a dubaji al-Maktúm Stadion. 

Az arénának nem ez az első nemzetközi sikere. 2019-ben a Stadium Database szakportál közönségszavazásán Az Év stadionjának választották, vizuális jelrendszere pedig kiérdemelte a nemzetközi kreatívszakma Oscarját, a Red Dotot. 

Fotó: MTI/Mónus Márton

“Az új Puskást magyarok tervezték, magyarok építették, a felépítése három éven át tizenötezer magyar embernek adott munkát, tizenötezer család megélhetését biztosította. Mindannyian büszkék lehetünk erre a teljesítményre – ez a mi nagy, közös sikerünk.”- mesélte a díj kapcsán Fürjes Balázs kormánybiztos, aki a Puskás Aréna tervezéséért és építésének működtetéséért volt felelős.

Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy a 2021-es év remélhetőleg bővelkedni fog a nagyszabású sport eseményekben: “Nyáron a foci Eb-n – a koronavírus-világjárványt remélhetőleg már magunk mögött hagyva – meg fog őrülni Budapest, de a lengyelek és az angolok elleni világbajnoki selejtezőt is nagyon sokan várjuk. A világhírű Aerosmithnek köszönhetően dübörög majd a rock ‘n’ roll, hatalmas érdeklődés fogja övezni az Ez az a nap! keresztény fesztivált, és a tervek szerint rengeteg konferenciát, bankettet, egyéb üzleti rendezvényt is tartanak majd az arénában.”

Gratulálunk ehhez a megtisztelő különdíjhoz, és már alig várjuk, hogy élőben élvezhessük a különböző sport-és kulturális eseményeket az arénában!