Siker

Magyarország szerte csatlakoztak a Rákellenes Világsétához

Magyarország harminc települése csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga felhívásához és vett részt vasárnap a Rákellenes Világséta elnevezésű rendezvényen.

A Rákellenes Világséta kezdeményezője a Relay For Life nevű civil szervezet. Bár számos séta, túra, felvonulás volt-van-lesz a daganatos betegségekkel kapcsolatosan, ennek a kezdeményezésnek a formája egyedi, mivel egyfajta stafétaként valósul meg.

Fotó: shutterstock/ShotPrime Studio

Minden résztvevő városnak kijelöltek egy időzónát a sétára, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát. Budapest és Magyarország időzónája vasárnap 15 órától 16-ig tartott. A kezdeményezésre regisztráló résztvevők egyesével sétáltak egy órát a szabadban, összhangban a járványügyi szabályokkal.

A rendezvényre azokat várták, akik együttérzésüket kívánták kifejezni daganatos beteg hozzátartozójuknak, ismerősüknek vagy más rákbetegeknek, illetve támogatni szeretnék a daganatellenes harcot.

A felhívásra harminc magyar város csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük Budapest. A vasárnapi eseményen kétszáznál több városból összesen több mint ezer regisztrált sétáló vett részt, 7063 euró adományt összegyűjtve a Relay For Life programjaira.

A Magyar Rákellenes Liga összesítése szerint a magyarországi részvétel erős volt: mind a hazai gyaloglók, mind a csatlakozó városok száma felülreprezentált az ország lakosságszámához képest.