Siker

Töltsük ki minél többen az állatvédelemről szóló kérdőívet!

Egy hét alatt már több mint százezren töltötték ki az online kérdőívet - jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.

Ovádi Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában arra buzdított mindenkit, hogy mondja el véleményét az állatvédelemről szóló online párbeszédben. Közölte: tizenhárom fontos kérdést tettek fel, a kérdőív három perc alatt kitölthető.

“Hallassuk a hangunkat, mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk az állatvédelem mellett, hiszen közös ügyünk!” – kérte a miniszteri biztos.

Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője fontosnak tartja, hogy a kormány foglalkozik az állattartás, az állatvédelem kérdésével. Azt mondta: reméli, hogy a kérdőívben szereplő fontos témák azt vetítik előre, hogy a kormányzat ezekkel foglalkozni kíván a jövőben.

A kérdések és az azokra adandó válaszok a felelős állattartóknak egyértelműek, de ahhoz, hogy változás indulhasson meg, a kérdőívek összesítése alapján is egyértelmű képnek kellene kirajzolódnia – vélekedett.

Beszélt arról is, hogy Magyarországon a legnagyobb problémát a kóbor állatok és az ivartalanítás kérdése jelenti. Ez a két terület azonnali beavatkozást igényel – jelentette ki.

Példaként azt említette, hogy a gyepmesteri teleprendszer átalakításánál fokozottan kellene érvényesülnie az állatvédő szemléletnek, az ivartalanítások számának növeléséért pedig kormányzati, központi segítségre lenne szükség.

ITT tudjátok kitölteni a kérdőívet!